Apps maken voor kinderen

Apps voor kinderen

Apps maken voor kinderen

Touchscreen devices zoals de iPad of de iPhone blijken goed in de smaak te vallen bij peuters en kleuters. Uit onderzoek van Stichting Mijn Kind Online bleek maar liefst 78 procent van de peuters en kleuters al online te zijn en brengen zij zo’n 22 minuten per dag door op computer, laptop of iPad. Intuïtief weten ze de weg en begrijpen ze de symbolen die gebruikt worden.

Apps voor kinderen zijn populair vanwege het variërende karakter. Kinderen vinden spelen op een tablet of smartphone leuk en ouders vinden het waardevol dat ze ervan leren. Bovendien leert het de kinderen om te gaan met digitale media. Als ouder zijnde wil je natuurlijk wel dat jouw kinderen op een vriendelijke en veilige manier leren omgaan met de smartphone, tablet en computer.

Leerzaam & vertrouwd
Jonge kinderen vinden herkenning en herhaling leuk omdat het een veilig en vertrouwd gevoel geeft. In tegenstelling tot volwassenen die al snel genoeg hebben van een herhaling. Een goede app prikkelt de fantasie, maakt nieuwsgierig en zet aan tot spel en naspelen.

Apps bouwen voor kinderen

Met een aangepaste applicatie geef je kinderen de kans om op een leuke manier zelfstandig bezig zijn met spelletjes, lezen en tekenen. Door middel van een leer app kunnen kinderen bovendien slim leren kijken naar plaatjes door afbeeldingen bij elkaar te zoeken of een puzzel af te maken. Ook is het leerzaam voor kinderen, omdat zij zo spelenderwijs kennis kunnen maken met letters en woorden.

Apps voor kleuters vergen een andere mindset.
Herkenning en herhaling is prettig voor jongere kinderen. Maak daarom gebruik van vertrouwde figuurtjes of herkenbare elementen. Zo wanen ze zich in een herkenbare en veilige wereld. Een game app maken voor deze doelgroep vraagt om een kind- en gebruiksvriendelijke bediening. Hier komt een stukje slim design bij kijken. Want door middel van heldere en intuïtieve vormgeving kunnen zowel ouders, grootouders als kinderen snel en gemakkelijk hun weg te vinden.

Doelgroep gerichte, digitale oplossingen
Het is niet altijd makkelijk om kinderen gedurende een normaal dagritme te vermaken. Om het ouders wat makkelijker te maken zijn er dan ook veel leerzame apps voor peuters en kleuters ontwikkeld. Een app bouwen vraagt om inlevingsvermogen en creatieve oplossingen. Kinderen, ouderen of patiënten: het is goed om rekening te houden met jouw specifieke doelgroep. Wil jij ook een ipad app maken of een spel ontwikkelen? Voor elke behoefte is een passende digitale toepassing die het leven van de gebruiker makkelijker maakt. Dat is dan ook waar Innovattic samen met organisaties mee aan de slag gaat.