I

Hoe kunnen we je helpen?
Donec id elit non mi porta gravida at eget metus.

LUMC Care

Innovatieve technologie met een hartMet de LUMC Care app komt er voor diverse patiëntengroepen technologie beschikbaar om zorg op afstand te monitoren. Patiënten voeren metingen (bloeddruk, temperatuur, saturatie, gewicht) thuis in de eigen omgeving uit. De resultaten daarvan worden naar het ziekenhuis verstuurd en zo kunnen zorgverleners de gezondheidsstatus op afstand monitoren.

lumc-blood-pressure-result
Dat kan slimmer

De zorg verandert en capaciteit staat onder druk. Vanuit arts en patiënt is het daarom wenselijk om alleen die patiënten naar het ziekenhuis te laten komen waarvan de gezondheidstoestand dit ook nodig heeft. 

Meer zelfstandigheid

Innovattic helpt het LUMC bij het maken van digitale oplossingen, zoals de LUMC Care app. Patiënten krijgen een of meerdere digitale meters (bloeddrukmeter, thermometer, saturatiemeter, weegschaal) mee naar huis, welke gekoppeld zijn aan de LUMC Care app. Op basis van afgesproken frequentie worden de metingen thuis uitgevoerd en voor de patiënt zichtbaar in de app. Patiënten krijgen daarmee een actievere rol, bewustzijn en verantwoordelijkheid in hun behandeling.

Voor iedereen

Tijdens het proces hebben we ideeën en prototypes voorgelegd aan potentiële gebruikers. Hiervoor werken we samen met landelijk expertisecentrum Pharos, dat als missie heeft de gezondheidsverschillen in Nederland terug te dringen. Zo maken we de app geschikt voor patiënten met verschillende opleidingsniveaus, culture achtergronden en gezondheidsvaardigheden.

Slimme assistent

In de toekomst moet het mogelijk worden om de data van de metingen te analyseren, zodat er voorspellingen gedaan kunnen worden wanneer de zorgvraag van patiënten verandert. Dit wordt een extra hulpmiddel voor betrokken zorgverleners om te bepalen met welke patiënten wel of niet contact opgenomen moeten worden.