I

Hoe kunnen we je helpen?
Donec id elit non mi porta gravida at eget metus.

PEERS

Wat je moet weten over vriendschapEen app die jongeren met een autismespectrum-stoornis helpt om nieuwe vrienden te maken, en zo hun leven positief verandert.

Spelregels

Ons sociale verkeer zit vol ongeschreven regels. Op je beurt wachten, een vraag terug stellen, elkaar aankijken… Best een hoop om te onthouden. Voor jongeren met een autismespectrum-stoornis zijn al die dingen niet vanzelfsprekend. Voor hen biedt de academische werkplaats autisme ondersteuning, bijvoorbeeld met Peers, een training over vriendschappen maken.

Laten zien

Innovattic ontwikkelde samen met het Yulius, Erasmus MC en Jonx een app om te laten zien wat sociaal vaardige jongeren doen in bepaalde situaties. Met video’s en achtergrondinformatie die je thuis, zelf of met je ouders, kunt bekijken en begrijpen.

Samen met de doelgroep

De app is een samenwerking tussen Innovattic, het Yulius, Erasmus MC en Jonx en de jongeren die de app gaan gebruiken. We hebben ze gevraagd waar ze tegenaan lopen, wat hun behoeftes zijn, en hoe de app daarin kan helpen. We gingen langs bij de jongeren en hun ouders om in een vertrouwde omgeving een prototype voor te leggen, vragen te stellen en ons ontwerp te finetunen.

Resultaat

De Peers app is er voor de vriendschap. Er zit ontzettend veel informatie in, maar op zo’n heldere manier dat alle gebruikers er mee uit de voeten kunnen. We blijven bij het project betrokken om materiaal toe te voegen en nieuwe updates te ontwikkelen.