RTL4 haakt in op e-health met De Gezondheidstest

RTL4 haakt in op e-health met De Gezondheidstest

Enig idee hoe het nu écht gesteld is met jouw gezondheid? De gemiddelde Nederlander laat dat niet preventief uitzoeken, omdat onderzoeken vooral gedoe zijn en veel geld kosten. Het kennisinstituut NIPED kwam daarom met e-health tool ‘De Persoonlijke Gezondheidscheck’. Een superhandige digitale oplossing waarvoor e-healthprovider Innovattic werd gevraagd de app te ontwikkelen. Het programma RTL Gezondheidstest op RTL4, dat gesteund wordt door de Persoonlijke Gezondheidscheck, zet op een laagdrempelige manier aan tot een gezondere leefstijl. Maar wil je echt weten hoe je ervoor staat? Dan is de Persoonlijke Gezondheidscheck app een ideaal hulpmiddel.

Een gezondere leefstijl promoten

Stiekem weten we allemaal wel dat we her en der een steekje laten vallen als het gaat om gezond leven. Zeker als je nog geen klachten hebt, denk je vaak toch dat het wel los zal lopen. Is dat wel terecht? De Persoonlijke Gezondheidscheck is een prachtig voorbeeld van een zelfzorgmiddel, dat tijdens het tv-programma RTL Gezondheidstest zelfs kosteloos beschikbaar wordt gesteld.

Het heeft alle ingrediënten die je van een e-healthoplossing mag verwachten. De check is eenvoudig te doen via de website of de mobiele app. Het geeft mensen inzicht in hun individuele situatie, het motiveert ze om zelf aan de slag te gaan, het werkt preventief en kan daardoor verdere gezondheidsproblemen voorkomen.

Volgens de website www.persoonlijkegezondheidscheck.nl gaat 62% van de deelnemers actief aan de slag met hun gezondheid, 67% gaat meer bewegen en 42% heeft minder last van mentale klachten. Dat zijn noemenswaardige resultaten, die beginnen met de bewustwording.

Wat meet je met deze gezondheidscheck?

De Persoonlijke Gezondheidscheck is er vooral op gericht om inzicht en advies te geven. Middels vragenlijsten en optionele medische thuistests worden deelnemers gecheckt op het risico op onder andere hart- en vaatziekten, diabetes, longziekte COPD en leefstijl. Bij het laatstgenoemde komen aspecten aan bod als roken, bewegen, alcohol, voeding en stress. In het persoonlijk gezondheidsrapport dat men vervolgens ontvangt, staan de resultaten en het bijbehorende advies. Deze adviezen kunnen variëren van zelf aan de slag gaan met aanpassingen in het leefgedrag  tot professionele hulp zoeken.

De RTL Gezondheidstest

Vanaf 8 februari zendt RTL4 zeven weken lang iedere donderdag het programma De RTL Gezondheidstest uit. In het programma wordt de kennis van bekende Nederlanders getest, waaronder het vaste panel bestaande uit Arie Boomsma, Marieke Elsinga en Fred van Leer. De kijkers worden vervolgens uitgedaagd mee te doen via de RTL  app .

“Kijkers kunnen vervolgens via de eigen Persoonlijke Gezondheidscheck app een complete en betrouwbare check doen. Dit geeft ze inzicht in hun gezondheid en ook adviezen om hun leefstijl te veranderen,” zei Govert Ho, Algemeen Directeur NIPED in een artikel op ICT & Health.

Doe mee, je verdient een gezonde leefstijl!

Tijdens deze RTL campagne kun je kosteloos meedoen aan de Persoonlijke Gezondheidscheck via de online versie of via de mobiele app, die in opdracht van NIPED werd vervaardigd door Innovattic.

Ook jij kunt nu eenvoudig iets aan je leefstijl verbeteren. Download de Persoonlijke Gezondheidscheck app in de Appstores!