Maatschappij

Mens, milieu en maatschappij

We moeten de maatschappelijke kansen van digitalisering benutten om zo te werken aan een duurzame, veilige en gezonde samenleving. Of het nu gaat om ondersteuning voor mantelzorgers, een gezond eten app, ridesharing of het kunnen checken van de fijnstofmeting in de buurt. Digitale hulpmiddelen kunnen helpen bewoners prettig en comfortabel te laten leven.

Burgerinitiatieven

Door burgers zelf in staat te stellen initiatief te nemen in het ondersteunen van de algehele veiligheid of geestelijke gezondheid van de mensen in hun omgeving zorg je voor een betere samenleving. Buren, familie of vrienden informeren over wat te doen bij depressie of hoe ze vereenzaming tegen kunnen gaan helpt erger voorkomen. Burgers kun je ondersteunen in de preventie, faciliteren in een bijdrage doen in informatievoorziening of ze op een makkelijke manier gestolen goederen helpen te detecteren.

Voeding en gezondheid

Een gezonde levensstijl moet voor iedereen haalbaar en betaalbaar zijn. De impact van voeding op de gezondheid van de mens is groot, alleen gezond voedsel is niet zomaar gemaakt. Door de digitalisering van de tuinbouw kunnen we ervoor zorgen dat iedereen toegang heeft tot duurzaam geteeld en gezond voedsel. Daarbij kun je via slimme, digitale oplossingen gezond gedrag op een makkelijke manier stimuleren en kan een voedingsapp helpen bij de preventie van ernstige gezondheidsproblemen. Benieuwd naar welke middelen geschikt zijn voor jouw agrarisch bedrijf? Of heb je een geweldig idee voor een sport- of gezonde voeding app?

MAIL ONS

Milieu

De relatie tussen mens en natuur kan beter. Hoe zorgen we er bijvoorbeeld voor dat we het milieu minder belasten en de CO2 uitstoot reduceren? Digitale oplossingen kunnen helpen een bijdrage te leveren aan het milieu. Door bijvoorbeeld te zorgen dat er minder auto’s op de weg zijn of het aantrekkelijker maken om de fiets te pakken. Een auto delen of (elektrische) fietsen toegankelijk maken voor iedereen zorgt ervoor dat we minder auto’s op de weg hebben.

Direct contact

Hugo Prade

Business Development Manager

Wil jij een innovatief en digitaal hulpmiddel introduceren die mens en/of milieu verder helpen?
Neem dan contact op met Hugo Prade via 06 149 760 32 of vraag naar meer informatie via h.prade@innovattic.com.

Ons werk

Onderstaand enkele voorbeelden van mooie toepassingen die wij hebben gedaan .

Stop Heling

Grip op de handel in gestolen goederen. In samenwerking met de Nationale Politie.

Toogether Ridesharing

Samen reizen makkelijker maken. Samenwerking Accenture en Calendar42.

Diabetes app PiekFit

Digitale preventie: stop diabetes. In samenwerking met het LUMC.