Ridesharing app: een duurzame oplossing voor het fileprobleem

Ridesharing app

Ridesharing app: een duurzame oplossing voor het fileprobleem

Wat begon als een manier om het fileprobleem aan te pakken is uitgegroeid tot een platform wat zoveel meer te bieden heeft. Toogethr ziet zichzelf dan ook als dé mobiliteitspartner voor bedrijven en organisaties.

Het bedrijf is als startup in ridesharing voor consumenten begonnen. Na de overname in 2015 zijn zij zich veel meer gaan focussen op zakelijke mobiliteit. De problemen waar (grote) bedrijven mee zaten waren helder: de stroom van werknemers op een degelijke manier proberen te reguleren. Want al die files – inclusief de bijpassende CO2 uitstoot- wil je als bedrijf niet op je geweten hebben. Toogethr’s missie is dan ook om mobiliteit simpel te maken voor de nieuwe generatie zakelijke reizigers. Dit doen ze door gewoontes te doorbreken en op zoek te gaan naar duurzame oplossingen.

Toogethr breidde al snel uit en ging van een tweemanszaak naar een bedrijf van 15 medewerkers. Hoe komt het dat Toogethr zo’n succes is geworden? Joost Bijlsma geeft een voorbeeld in de vorm van een chemicaliën bedrijf in Terneuzen. “Zij hebben een OV arme locatie waardoor alle medewerkers met de auto of de fiets naar werk komen, hierdoor is de toestroom van auto’s erg groot. Dit resulteerde in veel files op- en rondom het terrein. Totaal inefficiënt.” Met behulp van Toogethr hebben ze deze problemen voor een groot deel verholpen. “Van de 2000 medewerkers zijn er bijna 1200 geregistreerd in de app. Elke week worden er zo’n 500- tot 600 collega’s aan elkaar gekoppeld.”

De meeste klanten van Toogethr willen niet alleen kilometers en parkeerplekken besparen, maar ook zeker de co2 uitstoot verminderen.

Leren van de gebruikers
Het bedrijf luistert goed naar de organisaties die hun dienst van ze afnemen. Toogethr vindt het belangrijk iets waardevols te kunnen bieden. Om de zoveel tijd doen ze verdiepend gebruikersonderzoek en klantsessies bij de aangesloten organisaties. Om zo te blijven ze leren en ontwikkelen. Daarnaast delen ze periodiek belangrijke informatie over de behaalde resultaten. Want de meeste klanten van Toogethr willen niet alleen kilometers en parkeerplekken besparen, maar ook zeker de co2 uitstoot verminderen.

Hoe krijg je mensen echter zover de app te gebruiken? Zomaar je auto delen vergt toch best wat vertrouwen. Joost geeft aan dat veiligheid daarom uiteraard ook erg belangrijk is. Zo kun je ook op basis van iemands ingevulde profiel bepalen of je het oké vindt om deze persoon mee te laten reizen. “Op zich is meerijden met je collega ook makkelijker. En als mensen zich zouden misdragen hebben ze ook wel echt iets te verliezen.” – merkt Joost terecht op

Ridesharing motiveren
De app is voor organisaties ontzettend waardevol omdat het o.a. helpt de sociale cohesie te versterken. Bovendien merken bedrijven die van de dienst gebruik maken een verschil in het aantal ziekmeldingen. Joost heeft daar wel een logische verklaring voor:“De afspraak voor het meerijden staat al, dus mensen voelen de verantwoordelijkheid zich aan deze afspraak te houden.” De werknemers hebben er zelf ook wat aan, want door middel van een puntensysteem kunnen ze extraatjes verdienen. Deze punten kunnen verzameld worden naar aanleiding van het aantal kilometers dat is (mee)gereden. Een extra motivatie om je eigen auto thuis te laten staan.

De ambities van Toogethr zijn niet niks. Naast de app zoeken ze ook naar innovaties in slimme bedrijventerreinen en hopen dit uiteindelijk te integreren in de app. Momenteel focust Toogethr zich op het maken van impact bij zowel bestaande- als nieuwe klanten. Bij Innovattic kijken wij ernaar uit hoe we samen verder kunnen werken aan het optimaal benutten van de nieuwste, innovatieve mogelijkheden omtrent ridesharing.

Heb jij ook zo’n innovatief idee als Toogethr en ben je benieuwd hoe jij door middel van applicatie ontwikkeling het verschil kunt maken? Laat ons met je meedenken en wie weet komen we samen tot een maatwerk applicatie die helemaal past bij jouw visie. Neem contact met ons op via info@innovattic.com.