Optimalisatie gezondheidszorg door onderzoek via Generation R

Onderzoek naar betere gezondheidszorg

Generation R is een project waarbij verschillende partijen op zoek gaan naar factoren die van invloed zijn op gezondheid en ontwikkeling van moeders en hun kinderen om zo de gezondheidszorg nog verder te verbeteren. Lees hieronder meer over de bijpassende app.


In samenwerking met Erasmus MC

Informatie verzamelen en database ontwikkeling

Generation R is een onderzoek dat 10.000 opgroeiende Rotterdamse kinderen volgt vanaf het foetale leven tot aan de jonge volwassenheid. Innovattic heeft voor Generation R de digitale applicatie ontwikkeld waarbij data wordt verzameld van de ontwikkeling van deze kinderen. Met de resultaten uit dit onderzoek kunnen er stappen gemaakt worden in de ontwikkeling in de zorg van zwangere vrouwen en kinderen.

Motivatie door middel van serious gaming

Voor elke leeftijdsgroep is een ander manier van benaderen nodig. Momenteel zijn de kinderen van het Generation R onderzoek ongeveer 13 jaar oud. Hierbij is gekozen om met motivatie spellen te werken. Door middel van gamification wordt het de kinderen makkelijk en aantrekkelijk gemaakt verschillende gegevens door te geven.

Lees het interview over dit project

Meer weten over wat het onderzoek zoal inhoud? Lees dan ons interview met Pauline Jansen (Associate Professor bij Erasmus University Rotterdam) over het ontstaan en de ontwikkelingen van dit project.

NAAR ARTIKEL

Andere projecten

Reanimatie app

Via serious gaming leren reanimeren. In samenwerking met de Hartstichting.

Participatient

Verbeteren van het herstelproces. In samenwerking met het LUMC.

Toogethr

Samen reizen makkelijker maken. Samenwerking Accenture en Calendar42.