Mobiele brigade in de Ardennen

Mobiele brigade in de Ardennen

Ieder jaar kijken we er met zijn allen weer naar uit, het jaarlijkse Innovattic weekend in de Ardennen. Met de Innovattic familie trokken we gezellig naar de ‘Big Moustache’. Nee, geen hipsterbarbiertentje, maar een groepsaccommodatie gelegen in een prachtige groene vallei, naast de rivier the Ourthe in het kleine dorpje Sy. Weekenden als deze zijn een fijne mix van teambuilding, inspiratie, lekker eten en plezier. En dat – vooral die twee laatsten – nemen we bloedserieus!

Donderdagavond trapten we het weekend af met Chinees eten op kantoor; even opladen voor de reis. Nadat we de kroepoek kruimels uit onze mondhoekjes veegden, was het tijd om de auto in te stappen en reden we in groepjes richting de Ardennen. Dat onderweg bleek dat de snelweg rond Luik voor een groot deel was afgesloten, mocht de pret natuurlijk niet drukken. Na een aantal uurtjes (om)rijden kwamen we dan eindelijk op de plek van bestemming aan. De eigenaren van het huis stonden ons al op te wachten met een perfect getapt, koud biertje. Een fijner welkom konden we ons niet wensen.

Die vrijdag startten we met frisse moed, een paar bakkies koffie en een hardgekookt eitje aan ons teambuilding programma. We spraken over de hoogte- en dieptepunten van het afgelopen jaar en keken alvast vol verwachting vooruit naar 2018. Naast het feit dat we een magnifiek stel creatieve breinen bij elkaar zijn op het vlak van mobiele oplossingen, is het team nog rijk aan andere talenten. Koken is er daar één van. Tussen de ambitieuze gesprekken door werd onze inspiratie dan ook gestimuleerd met lekker eten. Ronde één betrof een pastasalade met stuffed peppers door onze chefkoks Erik, Leo en Bob.


Toen de brainstorm erop zat, begonnen Desmond, Maaike en Danny aan het Thaise diner dat die avond op het menu stond. Het was geen gevalletje nummer 44 van de kaart, maar een heuse tafel vol traditionele lekkernijen. Bomvol smaak. Het werd nog een lange avond met een hoop drankjes en genieten bij het kampvuur. Als kers op de taart werden we tot in de vroege uurtjes vermaakt met fijne deuntjes van het muzikale duo Nathan (banjo) en Pete (viool).

Zaterdagochtend kwam iedereen op zijn eigen tempo zijn bed uit. Even niks moeten. Het zonnetje scheen en de lucht was blauw, dus we konden comfortabel op de welbekende plastic, witte stoeltjes genieten van onze koffies totdat de lunch werd geserveerd. Deze keer ging Mohsen samen met Nathan en mijzelf traditioneel Iraanse ‘Kuku’ koken. De bereidingswijze had Mohsen in stappen voor ons uitgetekend. Wellicht als programmeur toch zijn roeping als designer gemist?

Natuurlijk mag in het mooie Ardennen een wandeling niet ontbreken. Na de lunch gingen we dus aan de wandel in de achtergelegen bossen, op zoek naar de grotten van de Ardennen. En met succes. Na een flinke klim omhoog, wat brandnetels en een verhoogd risico op verstuikte enkels (die godzijdank uitbleven), stonden we dan eindelijk in de veelbesproken grotten. Je snapt, van die klim hadden we grote trek gekregen. Maar goed dat we bij terugkomst  konden aanschuiven voor alweer een hoogstaand viergangendiner.

Pete, Danny en Lauwerens stonden zich al vanaf één uur ’s middags uit te sloven in de keuken. We begonnen met heerlijke anti-pasti, daarna de ‘primi’ (voorgerecht), secondi (tussengerecht) en vervolgens vier uur verder, om 2 uur ’s nachts, konden de mensen die nog niet naar bed waren aanschuiven voor het hoofdgerecht. Daarna nog iets met Limoncello en een speeltuin. De rest is geschiedenis.   

Het waren avonden met fijne momenten en een hoge dosis wij-gevoel. Hoe gaaf. Maar daar kwam toch die zondagochtend. Oef, dat viel niet mee. Iedereen sleepte zichzelf uit bed. Dit geldt natuurlijk met name voor de mensen die de avond ervoor het hoofdgerecht nog meegemaakt hadden. De koffie was geliefder dan ooit. Het contrast was groot met de mensen die wel tijdig waren gaan slapen. Zij gingen nog fris en fruitig wandelen in de bosrijke omgeving.

Opruimen, spullen pakken en ons ‘laatste avondmaal’ nuttigen dat – zo atypisch als het gehele weekend was – plaatsvond tijdens de lunch. Heerlijke salades van Judith en smakelijke left-overs van de dagen ervoor.

Dag mooie Ardennen. Je was weer heel fijn. We kijken al uit naar het volgend jaar!