Teamtalk: “Als projectmanager moet je goed kunnen jongleren.”

Bij Innovattic houden we van maatschappelijk bewuste mensen met een tikkeltje eigenwijsheid en een gezonde dosis zelfvertrouwen. Danny voelt zich als een vis in het water op het snijvlak van mobile, Internet of Things en projectmanagement, dus schreef hij ons aan. “Ik denk dat we een match zijn, laten we maar koffie gaan drinken.”, stond er in Danny’s sollicitatiebrief. Goede koffie, daar zijn we ook gek op. Dat gesprek volgde dus. Inmiddels bekleedt Danny alweer een aantal maanden de functie van projectmanager en is hij de belangrijke schakel tussen ons team en onze klanten. Hij brengt alle communicatie terug naar dezelfde frequentie voor een totale harmonie tussen alle betrokkenen. Een cruciale rol.

Jongleren met de juiste ingrediënten

Als projectmanager is Danny vooral bezig om balletjes in de lucht te houden en te zorgen dat deze op de juiste momenten ‘overgetikt’ worden. Er lopen veel projecten door elkaar, die weer veel verschillende werkzaamheden met zich meebrengen. Hierbij kun je denken aan communicatie met klanten, teams opzetten, werk inplannen, nieuwe interessante projecten binnenhalen, en processen evalueren en herinrichten. “Ik vind het belangrijk om de klant inhoudelijk bij het project te betrekken. Daarom organiseer ik bijvoorbeeld regelmatig sessies met hen.”, aldus Danny.

Vanwege die nauwe samenwerking met klanten en collega’s zijn niet alleen sociale vaardigheden van belang, ook geduld, ambitie en resultaatgerichtheid zijn een belangrijk onderdeel van de benodigde skills. Danny wordt blij van een geolied team om zich heen.

“In een klein team moet je rekening met elkaar houden. Vaak is het stil op de werkvloer, dan is iedereen gefocust op zijn of haar project. Maar soms is rumoer een welkome afwisseling. Even sparren en een hoop lol maken met elkaar. Ik moet toegeven, als het druk en rommelig is, ben ik zelf in mijn element.”

De sociale factor

Bij Innovattic is de goede teamdynamiek de leidende toonzetter van de bedrijfscultuur. We hebben dan ook een gevarieerde sociale mix. Samen koken, elkaars ‘homemade’ lunchgerechten uitproberen, films kijken, een potje tafelvoetballen en goede koffies nuttigen.

“Als je een keer in Spanje bent, moet je echt eens een cortado bestellen, dat is heerlijke koffie. Het is eigenlijk een espresso verkeerd. De Spanjaarden zie je glunderen wanneer je zo’n bestelling plaatst, omdat je als toerist klaarblijkelijk weet waar je over praat.”, vertelde Danny na de uitweiding over zijn liefde voor koken.

Bij  Innovattic streven we ernaar om op maatschappelijk vlak van grote toegevoegde waarde te zijn, zoals in de gezondheidszorg. Daar hebben we verstand van en kunnen we echt het verschil maken.

“Aan een commercieel product werken is ook leuk, maar als je iets ontwikkelt waar patiënten in een ziekenhuis werkelijk wat aan hebben, dan is dat echt mooi om aan te werken.”

Danny’s bucketlist

Zelf apps bouwen is iets wat Danny graag wil leren, omdat deze vaardigheid, naar eigen zeggen, zou bijdragen aan zijn werk als projectmanager binnen Innovattic. Hij begrijpt alle technieken dan wel voldoende om deze naar klanten in Jip-en-Janneketaal te vertalen, maar hij zou zijn kennis het liefst nog wat uitdiepen op dit vlak.

“Het zelf bouwen van een app is wel een ander verhaal. Hiervoor moet je begrijpen wat er op elke regel gebeurt, en de gelaagdheid en logica begrijpen.” – Danny van Gelder