Wie we zijnWat we doenProjectenStoriesVacaturesContact

23 maart 2023

Hoe geanimeerde illustraties de gebruikerservaring kunnen verbeteren

Als internetbureau zijn wij altijd op zoek naar manieren om onze digitale oplossingen nog leuker en gemakkelijker te maken voor onze gebruikers. En wat is er nou leuker dan illustraties? Vooral als ze ook nog eens bewegen!

Met geanimeerde illustraties kunnen we informatie op een duidelijke én leuke manier presenteren. Hierdoor wordt het gebruik van het product niet alleen aantrekkelijker, maar ook begrijpelijker. En dat is niet alles! Geanimeerde illustraties gaan goed samen met gamification. Door bijvoorbeeld bewegende beloningen toe te voegen, zoals virtuele medailles of badges, kunnen gebruikers worden gestimuleerd om bepaalde acties uit te voeren en hun betrokkenheid bij het product te vergroten.

Geanimeerde illustraties kunnen ook helpen om de gebruiker te begeleiden bij het gebruik van het product. We kunnen bijvoorbeeld geanimeerde tutorials maken die stap voor stap uitleggen hoe een app werkt. Of we kunnen illustraties gebruiken die reageren op interacties, zodat gebruikers zich meer betrokken voelen bij het product.

Bij het presenteren van ingewikkelde informatie kunnen visuele elementen de gebruiker helpen om het beter te begrijpen. Dit kan bijvoorbeeld door middel van geanimeerde grafieken, interactieve infographics of geanimeerde tutorials. Dit vermindert de cognitieve belasting van de gebruiker en draagt bij aan een betere gebruikerservaring.

Breng je merk tot leven met illustraties

Illustraties kunnen een belangrijke bijdrage leveren aan de huisstijl van een merk. Met een goed ontworpen illustratie kan je namelijk de visuele identiteit van een merk op een unieke manier overbrengen. Bij het ontwerpen van een huisstijl moet je natuurlijk denken aan kleuren, lettertypes, vormen en stijlen die passen bij het merk. Maar wist je dat illustraties een krachtig hulpmiddel kunnen zijn om al deze elementen samen te brengen tot één herkenbaar beeld? Of het nu gaat om een logo, infographic, social media-post of verpakking, met illustraties kan je een consistente en herkenbare uitstraling creëren voor het merk. Het is belangrijk om hierbij aandacht te hebben voor details en consistentie, zodat de illustraties bijdragen aan de huisstijl van het merk en een sterk beeld neerzetten dat blijft hangen bij de doelgroep.

Kortom, geanimeerde illustraties zijn een geweldige manier om softwareoplossingen nog beter te maken. Ze verbeteren niet alleen de gebruikerservaring, maar voegen ook een speels en ludiek element toe aan het product. En dat is precies waar wij van houden!

Benieuwd wat geanimeerde illustraties voor jouw project of merk kunnen betekenen? We gaan graag met je in gesprek.

Neem contact op

Blijf op de hoogte

Meer van dit soort nieuws? Meld je gratis aan voor onze nieuwsbrief en ontvang nieuwe blogs direct in je mailbox.

Developing impact together

Innovattic

Wie we zijnWat we doenProjectenStoriesVacaturesContact

Innovattic is een full-service bureau dat digitale oplossingen ontwikkelt voor zorg, gezondheid en de gebouwde omgeving. Met impactvolle websites, webapplicaties, native apps en serious games maken we de wereld een stukje gezonder, duurzamer, leuker en makkelijker.

info@innovattic.com

015 763 21 67

Map icon

Nieuwe Plantage 28, Delft


Volg ons:

https://www.linkedin.com/company/innovattic/https://www.instagram.com/innovattic/
Privacybeleid
copyright

Innovattic 2024