Wie we zijnWat we doenProjectenStoriesVacaturesContact

22 juli 2021

Toddy: kinderen eerder zindelijk maken met een app

Wist je dat 8% van het restafval in Nederland bestaat uit luiers? Kinderen in Nederland zijn zindelijk met gemiddeld 3,5 jaar. In België zijn kinderen al zindelijk wanneer ze ongeveer 2,5 jaar oud zijn. De reden van dit verschil is dat bijna alle kinderen in België naar een voorschool gaan. En voordat zij hierheen mogen, moeten ze zindelijk zijn. Maar eigenlijk kan het nog eerder. In de afgelopen 40 jaar zijn kinderen zo’n 1,5 jaar later zindelijk geworden. Dat levert onnodig luiergebruik, kosten en afval met zich mee.

In samenwerking met het Future Diaper Project ontwikkelen we een zindelijkheidstraining in de vorm van een app. Op basis van de wetenschappelijke studies, van onder meer de Universiteit Antwerpen, werken we in een pilot met de Gemeente Leiden en kinderdagverblijven aan de bewustwording op dit onderwerp en een e-learning voor ouders. Hoe sneller kinderen zindelijk zijn, hoe minder luiers zij nodig hebben. En hoe minder afval dit produceert. Uiteindelijk is het een win-winsituatie: zowel voor de ouders als voor het milieu.

pexels-william-fortunato-6393201-1-2048x1365.jpeg

Heb je vragen over dit initiatief?

Neem contact op met Lauwerens Metz. Hij vertelt je er graag meer over.

Neem contact met ons op

Blijf op de hoogte

Meer van dit soort nieuws? Meld je gratis aan voor onze nieuwsbrief en ontvang nieuwe blogs direct in je mailbox.

Developing impact together

Innovattic

Wie we zijnWat we doenProjectenStoriesVacaturesContact

Innovattic is een full-service bureau dat digitale oplossingen ontwikkelt voor eHealth en de gebouwde omgeving. Met impactvolle websites, webapplicaties, native apps en serious games maken we de wereld een stukje gezonder, duurzamer, leuker en makkelijker.

info@innovattic.com

015 763 21 67

Map icon

Nieuwe Plantage 28, Delft


Volg ons:

https://www.linkedin.com/company/innovattic/https://www.instagram.com/innovattic/
Privacybeleid
copyright

Innovattic 2023