Wie we zijnWat we doenProjectenStoriesVacaturesContact

05 juli 2021

Tumorcellen helpen ontdekken met een game

In Nederland zijn er ongeveer 350 pathologen. En die hebben te maken met meer dan 100.000 mogelijke gevallen van kanker per jaar. Om te beoordelen of een patiënt kanker heeft en wat voor behandeling het best kan worden toegepast, moet een patholoog microscopische foto’s van weefsel onderzoeken. Deze pathologen worden hier jaren in getraind. Er is een enorm tekort aan deze mensen. En daarom gaan we ze helpen. Met een Citizen Science Game.

Samen met de Technische Universiteit Delft en het Nederlands Kanker Instituut is dit initiatief gestart. We zitten momenteel in de prototype fase. Het idee is dat mensen een plaatje te zien krijgen van menselijk weefsel. Ze kunnen daar vervolgens in aangeven wat tumorcellen en wat immuun-cellen zijn. De uiteindelijke minigame kan worden geïntegreerd in grotere games, maar kan ook losstaand gespeeld worden op een telefoon of op een computer.
Door de input van spelers in de game wordt een kunstmatige intelligentie getraind, zodat hij uiteindelijk pathologen kan helpen bij het sneller en beter maken van diagnoses. Met als doel om heel snel kanker te kunnen herkennen bij mensen en om passende en effectieve behandelingen aan te kunnen bieden.

pathologygame_Boss-level.png

Heb je vragen over dit initiatief?

Neem contact op met Lauwerens Metz. Hij vertelt je er graag meer over.

Neem contact met ons op

Blijf op de hoogte

Meer van dit soort nieuws? Meld je gratis aan voor onze nieuwsbrief en ontvang nieuwe blogs direct in je mailbox.

Developing impact together

Innovattic

Wie we zijnWat we doenProjectenStoriesVacaturesContact

Innovattic is een full-service bureau dat digitale oplossingen ontwikkelt voor zorg, gezondheid en de gebouwde omgeving. Met impactvolle websites, webapplicaties, native apps en serious games maken we de wereld een stukje gezonder, duurzamer, leuker en makkelijker.

info@innovattic.com

015 763 21 67

Map icon

Nieuwe Plantage 28, Delft


Volg ons:

https://www.linkedin.com/company/innovattic/https://www.instagram.com/innovattic/
Privacybeleid
copyright

Innovattic 2024