Wie we zijnWat we doenProjectenStoriesVacaturesContact

19 december 2022

Terugblik op 2022

terugblik-2022.jpg

Terwijl ik druk bezig ben met de vraag wat we dit jaar op tafel gaan toveren tijdens de feestdagen, bedenk ik me dat ik continu vooruitdenk. Ik denk na over het kerstdiner, over wat ons als land en als mens te wachten staat in het nieuwe jaar en hoe we als Innovattic zo goed mogelijk kunnen inspelen op alle wet- en regelgeving die vanaf 2030 van toepassing is in de gebouwde omgeving. En terwijl ik vooruitdenk, besef ik dat ik nauwelijks stil sta bij alles wat er afgelopen jaar is gebeurd. Want dat is een hoop! Ik wil dit moment dan ook graag gebruiken om terug te blikken op 2022 en te laten zien wat voor positieve impact onze klanten gerealiseerd hebben.

Het eerste voorbeeld heeft betrekking op iets dat mij elke dag bezighoudt. De oorlog tussen Rusland en Oekraïne. Want, terwijl ik nadenk over de toekomst, zijn de Russen en Oekraïners blij als er überhaupt een morgen is. Veel Oekraïners hebben hals over kop hun thuis moeten verlaten en zochten een veilige plek in onder andere Nederland. Veel vluchtelingen hebben medische hulp nodig. Maar ga dat maar eens regelen als je als arts niet weet wat de medische achtergrond is en je niet met elkaar in dezelfde taal kunt communiceren. Daarom hebben de gemeente Tilburg en PrimaCura de handen ineen geslagen om de medische zorg voor de naar schatting 1.000 Oekraïense vluchtelingen in Tilburg anders te organiseren. Daar draait sinds augustus een pilot met de Medicoo app van Medicinfo met als doel de hulpverleners te ontlasten die de dagpraktijken rondom de opvanglocatie in het voormalige GGD-gebouw in Tilburg verzorgen. Vluchtelingen kunnen via de app in hun eigen taal al hun zorgvragen stellen. Elke zorgvraag wordt persoonlijk beantwoord door het medisch team van Medicinfo. Door de automatische vertaling kan zowel de patiënt als de zorgverlener in de eigen taal communiceren in de app. Medicinfo voorziet op basis van de pilot een vermindering van 50% van het aantal praktijkbezoeken. Een mooi voorbeeld van de positieve impact van digitalisering op de gezondheid van mensen. Dank hiervoor, Medicinfo!

Daarnaast wil ik nog even stilstaan bij de gebouwde omgeving. Wist je bijvoorbeeld dat gebouwen voor 36% van de Europese CO2-emissies verantwoordelijk zijn en dat terwijl we 90% van onze tijd binnen zitten? Dus als we ergens een positieve impact kunt maken op het milieu, dan is het wel in de gebouwde omgeving. We moeten ook wel, want in 2030 is het vanuit de overheid verplicht om 50% van een gebouw circulair te bouwen. In 2050 is dat zelfs 100%. Daarnaast mag een kantoorgebouw in 2050 volgens Paris Proof nog maar 70 kWh energie per m2 per jaar verbruiken. Een behoorlijke uitdaging, maar met de juiste technieken én mindset van mensen is het zeker mogelijk. En die juiste mindset begint bij bewustwording van gebouwgebruikers. Het TROEF consortium met onder andere BAM snapt dat maar al te goed. Zij willen gebouwgebruikers veel bewuster laten omgaan met het energieverbruik. Energie is nu eenmaal niet ongelimiteerd en dus moeten we ook zeker niet doen alsof. BAM maakt met dashboards inzichtelijk wat het energieverbruik is in gebouwen en realiseert zo een positieve gedragsverandering onder gebouwgebruikers. Straks laadt niemand meer zijn auto op als hij/zij ’s ochtends op het werk arriveert, maar wachten ze totdat de zon helder aan de hemel schijnt. Goed bezig, BAM & TROEF!

Ik kijk uit naar het nieuwe jaar waarin wij als Innovattic hopelijk samen met jullie mogen bijdragen aan een gezondere en slimmere wereld. Alleen samen kunnen we de wereld veranderen. Ik wens je fijne feestdagen en een heel gezond 2023.

Namens het team van Innovattic,

Lauwerens Metz

Blijf op de hoogte

Meer van dit soort nieuws? Meld je gratis aan voor onze nieuwsbrief en ontvang nieuwe blogs direct in je mailbox.

Developing impact together

Innovattic

Wie we zijnWat we doenProjectenStoriesVacaturesContact

Innovattic is een full-service bureau dat digitale oplossingen ontwikkelt voor zorg, gezondheid en de gebouwde omgeving. Met impactvolle websites, webapplicaties, native apps en serious games maken we de wereld een stukje gezonder, duurzamer, leuker en makkelijker.

info@innovattic.com

015 763 21 67

Map icon

Nieuwe Plantage 28, Delft


Volg ons:

https://www.linkedin.com/company/innovattic/https://www.instagram.com/innovattic/
Privacybeleid
copyright

Innovattic 2024