Wie we zijnWat we doenProjectenStoriesVacaturesContact

06 juli 2023

Voordelen van Artificial Intelligence in de gezondheidszorg

De gezondheidszorg is altijd vrij complex geweest. De afgelopen jaren was er steeds meer vraag naar oplossingen voor het grote personeelstekort, de hoge wachttijden bij zorginstellingen maar ook het inzichtelijker krijgen van patiëntendossiers voor zowel de zorgverlener als voor de patiënt. En de komst van Artificial Intelligence (AI) heeft antwoord gegeven op de grote vraag. Want hierdoor hebben wij met een paar andere slimme koppen hele mooie digitale oplossingen in de gezondheidszorg kunnen ontwikkelen. AI kan op verschillende manieren worden toegepast in de zorg. Wij delen graag drie belangrijke manieren hoe wij dit doen.

Middle Eastern developer writing code on a laptop, next to him are a mobile phone and blood pressure monitor

Digitaliseren van de zorg door AI

Bij gezondheidszorginstellingen worden enorm veel dossiers bewaard. Tot vrij recent was de invoer handmatig en op het moment dat er grote hoeveelheden gegevens beoordeeld moesten worden, was dit een enorm tijdrovende en foutgevoelige taak. Maar, het werd al helemaal lastig op het moment dat een patiënt van de ene arts naar de andere arts werd doorverwezen. Het inzien van dossiers was vaak lastig, wat het gehele behandeltraject onnodig lang deed duren. Sinds de toepassingen van AI hebben we dit proces een stuk makkelijker gemaakt. Dossiers worden nu online bewaard, waardoor gezondheidsinstellingen snel en eenvoudig informatie kunnen beoordelen. Dit zorgt zowel voor de patiënt, als voor de zorgverlener voor een efficiënter traject.

Hogere efficiëntie tijdens behandeltraject

Doordat alle dossiers online worden opgeslagen en inzichtelijk zijn, kan er ook een persoonlijker behandelplan voor patiënten worden ontwikkeld. Met AI is het mogelijk om in een paar klikken grote hoeveelheden gegevens door te spitten. Hierdoor is bijvoorbeeld een behandelend arts minder tijd kwijt met het analyseren van testonderzoeken en kan een patiënt sneller worden geholpen. Maar ook door gebruik te maken van voorspellende analyses kunnen zorgverleners preventieve actie ondernemen, gezondheidsrisico's verminderen en daardoor onnodige kosten voorkomen.

pathologygame_Boss-level.png

AI herkent potentiële risico’s

Buiten dat AI in de gezondheidszorg veel tijd- en kostenbesparingen oplevert, heeft het er ook voor gezorgd dat mensen zelf meer betrokken raken bij hun eigen gezondheid. Neem bijvoorbeeld de Pathology Game die wij hebben ontwikkeld. Met deze game kunnen spelers een kunstmatige intelligentie trainen om gemuteerde cellen te herkennen. Door de input van spelers in de game wordt de AI getraind, zodat hij uiteindelijk pathologen kan helpen bij het sneller en beter maken van diagnoses. Dit initiatief, in samenwerking met de Technische Universiteit Delft en het Nederlands Kanker Instituut, stelt ons in staat om kanker snel te herkennen bij mensen en passende en effectieve behandelingen aan te bieden.

Wij zetten ons dagelijks voor onze klanten in, zodat zij de gezondheidszorg voor iedereen prettiger kunnen maken. Sluit dit aan op jouw missie? Wie weet kunnen we onze krachten bundelen! Vertel ons meer.

Blijf op de hoogte

Meer van dit soort nieuws? Meld je gratis aan voor onze nieuwsbrief en ontvang nieuwe blogs direct in je mailbox.

Developing impact together

Innovattic

Wie we zijnWat we doenProjectenStoriesVacaturesContact

Innovattic is een full-service bureau dat digitale oplossingen ontwikkelt voor zorg, gezondheid en de gebouwde omgeving. Met impactvolle websites, webapplicaties, native apps en serious games maken we de wereld een stukje gezonder, duurzamer, leuker en makkelijker.

info@innovattic.com

015 763 21 67

Map icon

Nieuwe Plantage 28, Delft


Volg ons:

https://www.linkedin.com/company/innovattic/https://www.instagram.com/innovattic/
Privacybeleid
copyright

Innovattic 2024