Wie we zijnWat we doenProjectenStoriesVacaturesContact

EZi-PrEP app

Online platform om hiv-infecties terug te dringen.

website_soa_consult-940x415.jpg

Hoe lever je goede soa-zorg als de capaciteit zwaar onder druk staat? In Nederland zijn er ruim 20.000 mensen besmet met hiv. PrEP (pre-expositie profylaxe) is een medicijn dat gebruikt wordt om hiv te voorkomen. Het zorgproces om PrEP te verstrekken aan mensen is behoorlijk tijdrovend, met veel fysieke bezoeken aan de hiv-poli. Dat kan anders, vindt de GGD. Daarom is de GGD gestart met een EZI-PrEP studie om PrEP-zorg makkelijker en laagdrempeliger te maken door een online PrEP-service aan te bieden en die te onderzoeken.

Screens 1.png

Een online zorgpad

Het doel van de online PrEP-service is om het zorgproces rondom de PrEP-pil te vergemakkelijken. Normaal moet men vier keer per jaar naar de hiv-poli komen voor PrEP. Dat kost heel veel werk. Met EZI-PrEP wil de GGD ervoor zorgen dat cliënten minder vaak fysiek langs hoeven te komen doordat een deel van de zorg online wordt aangeboden. Op dit moment zit het aanbieden van deze online zorg in de onderzoeksfase. De GGD onderzoekt samen met Soa Aids Nederland wat de effecten zijn van online zorg ten opzichte van reguliere zorg. Naar verwachting is de studie half 2024 afgerond.

Hoe het werkt

Via de online EZI-PrEP service regelt een willekeurig deel van de studiedeelnemers hun PrEP controles online via de EZI-PrEP app. Delen van de PrEP-zorg worden hierbij online georganiseerd. Zo kunnen deelnemers een online video consult inplannen met zorgspecialisten, soa-testen aanvragen en het PrEP-medicijn bestellen. Van tevoren vullen cliënten een online vragenlijst in, waarmee zorgverleners inzicht krijgen in de cliënt. Via een webapplicatie kunnen zorgmedewerkers vervolgens afspraken inplannen. Zo ziet een cliënt precies wanneer een videoconsult gepland staat of waar hij de testen kan aanvragen die horen bij een specifiek PrEP moment.

mockup-ezi-prep-desktop-comp.jpg

Studie als bewijs

De EZI-PrEP studie is opgezet door een aantal GGD-organisaties en SANL en wordt gefinancierd door het Aidsfonds. Marije Groot Bruinderink, projectleider EZI-PrEP bij GGD Amsterdam: “Het doel van de studie is laten zien dat de zorg rondom PrEP anders kan en dat online zorg net zo veilig is dan zorg op de poli. Dat willen we met dit onderzoek aantonen. Ook bekijken we met de EZI-PrEP studie of het aantal PrEP-controles verminderd kan worden. We krijgen al veel positieve feedback van deelnemers. Zij geven aan dat het online zorgpad hartstikke fijn werkt en dat het enorm veel tijd scheelt.”

EDG05008.jpg

Refinement block

Voordat we een hechte samenwerking aangaan, definiëren we eerst het probleem en bedenken we wat de beste digitale oplossing is. We adviseren over de business case en hoe de doelgroep het beste bereikt kan worden. Dit doen we allemaal in het refinement block.

Vanaf

€3.200,-

Vrijblijvend aanvragen

Zullen we hierover verder praten?

Lauwerens staat je graag te woord

lauwerens@innovattic.com

06 10 70 27 11

Opdrachtgever

GGD Amsterdam

Expertise

Native apps

Interaction design

Visual design

Developing impact together

Innovattic

Wie we zijnWat we doenProjectenStoriesVacaturesContact

Innovattic is een full-service bureau dat digitale oplossingen ontwikkelt voor zorg, gezondheid en de gebouwde omgeving. Met impactvolle websites, webapplicaties, native apps en serious games maken we de wereld een stukje gezonder, duurzamer, leuker en makkelijker.

info@innovattic.com

015 763 21 67

Map icon

Nieuwe Plantage 28, Delft


Volg ons:

https://www.linkedin.com/company/innovattic/https://www.instagram.com/innovattic/
Privacybeleid
copyright

Innovattic 2024