Wie we zijnWat we doenProjectenStoriesVacaturesContact

Huidmonitor app

Moedervlekken monitoren om huidkanker te voorkomen.

Digitalisering in de zorg

Laatste updates

24-11-2022

|

Moedervlekken monitoren met de Huidmonitor App

Jaarlijks krijgen ruim 70.000 mensen in Nederland de diagnose huidkanker. In 10% van de gevallen betreft dit een melanoom en dat is de meest agressieve vorm van huidkanker die snel kan uitzaaien. Hoe eerder een melanoom wordt ontdekt, hoe groter de kans is op een effectieve behandeling. In opdracht van Stichting Melanoom ontwikkelden we de Huidmonitor app. Met deze app kunnen mensen zelf foto’s maken van plekjes op hun huid en checken of deze in de afgelopen periode veranderd zijn of lijken op een vorm van huidkanker.

Four screenshots of the Huidmonitor App's onboarding flow

Upgrade voor de app

Stichting Melanoom had al een Huidmonitor app, die een aantal jaren geleden zelfs een award had gewonnen. Deze app was alleen behoorlijk verouderd. Gebruikers waren niet tevreden over het gebruiksgemak en konden hun moedervlekken niet goed monitoren. Daar moest verandering in komen! Daarom ontwikkelden we een nieuwe Huidmonitor app waarmee ongebruikelijke moedervlekken en plekjes op de huid snel gemonitord kunnen worden.

Moedervlekken vergelijken

Met de Huidmonitor app kunnen gebruikers een foto maken van plekjes en moedervlekken op hun huid en deze vergelijken met foto’s uit de database van onschuldige en verdachte plekjes op de huid. Ook kunnen gebruikers aangeven hoe vaak ze een reminder willen ontvangen van de app om hun plekjes te monitoren. Gebruikers kunnen foto’s een naam geven en de locatie beschrijven, bijvoorbeeld ‘moedervlek op linker bovenbeen’. Alle foto's die in de loop der tijd van dat plekje genomen worden, staan zo op één plek opgeslagen. Zo kunnen gebruikers de foto's makkelijk vergelijken en zien of de plekjes zijn veranderd. Lijkt dit het geval? Dan kan de gebruiker naar de huisarts of dermatoloog om de plekjes op de huid te laten controleren.

Three screenshots showing the Huidmonitor App

Wij zochten een ontwikkelaar die deze opdracht met zorg kon uitvoeren. De samenwerking met Innovattic is eigentijds en kundig, maar bovenal zeer flexibel. Erg prettig om daar met het team iets moois mee te kunnen creëren. Innovattic adviseerde ons een native app; een app die mensen via een app store direct kunnen downloaden op hun smartphone. Dat was een hogere investering, maar op deze manier kunnen gebruikers foto’s opslaan en dat is juist één van de belangrijkste functies in de app. Innovattic monitort wekelijks hoe de app gebruikt wordt en we zijn blij om te zien dat de app regelmatig gebruikt wordt.

Koen van Elst, initiatiefnemer bij Stichting Melanoom

Gratis beschikbaar in app stores

Iedereen kan de Huidmonitor app downloaden in de iOS App Store en de Google Play Store. De app is door Stichting Melanoom gratis beschikbaar gesteld en bevat geen reclame. Mensen kunnen met deze app hun eigen huid goed leren kennen en veranderingen hieraan opmerken. Deze app helpt gebruikers inzicht te geven in wanneer ze een plekje moeten laten checken bij een huisarts of dermatoloog.

Meer over de Huidmonitor app

EDG05008.jpg

Refinement block

Voordat we een hechte samenwerking aangaan, definiëren we eerst het probleem en bedenken we wat de beste digitale oplossing is. We adviseren over de business case en hoe de doelgroep het beste bereikt kan worden. Dit doen we allemaal in het refinement block.

Vanaf

€3.200,-

Vrijblijvend aanvragen

Zullen we hierover verder praten?

Danny staat je graag te woord

danny@innovattic.com

+31 6 14 15 21 80

Opdrachtgever

Stichting Melanoom

Expertise

Native apps

Visual design

Developing impact together

Innovattic

Wie we zijnWat we doenProjectenStoriesVacaturesContact

Innovattic is een full-service bureau dat digitale oplossingen ontwikkelt voor zorg, gezondheid en de gebouwde omgeving. Met impactvolle websites, webapplicaties, native apps en serious games maken we de wereld een stukje gezonder, duurzamer, leuker en makkelijker.

info@innovattic.com

015 763 21 67

Map icon

Nieuwe Plantage 28, Delft


Volg ons:

https://www.linkedin.com/company/innovattic/https://www.instagram.com/innovattic/
Privacybeleid
copyright

Innovattic 2024