Wie we zijnWat we doenProjectenStoriesVacaturesContact

Medicoo app

Een toegankelijke tool voor digitale huisartsenzorg.

Lightly tinted young woman with curly hair looking at her mobile phone while laying on a bed

Laatste updates

23-01-2023

|

Productowner Jasper van Bladel vertelt over Medicoo

De druk op de huisartsenzorg neemt alsmaar toe. De vergrijzing van onze samenleving en het tekort aan zorgpersoneel liggen hieraan ten grondslag. Het bedrijf Medicinfo speelt hier al jarenlang op in met zogenoemde ‘hybride zorg’: digitale oplossingen waarbij de reguliere zorg wordt ondersteund met zorg op afstand. De Medicoo app is een van die oplossingen en biedt patiënten een makkelijke en toegankelijke tool voor digitale huisartsenzorg.

White woman with blond hair looking at a mobile phone displaying the Medicoo app

Medicoo: de online huisarts

De Medicoo app dient als een online huisarts voor iedereen die een medische vraag heeft. Met de app komen patiënten snel en makkelijk in contact met een uitgebreid team van verpleegkundigen, huisartsen en medisch specialisten. Dit kan via een live chat in de app en de optie om een online consult te doen. In de app is het eerste deel van het triageproces gedigitaliseerd, waarbij gebruikers in de app eerst een aantal geautomatiseerde vragen beantwoorden die afgestemd zijn op de klacht. Dat geeft Medicinfo direct inzicht in de medische vraag en zo kunnen ze gebruikers heel snel op weg helpen.

Druk op huisartsenzorg omlaag

Met Medicoo kan het grootste gedeelte van alle binnenkomende zorgvragen door een team van verpleegkundigen en huisartsen digitaal worden beantwoord. Daarmee wordt de druk op de huisartsen verminderd. Ook biedt de app uitkomst als het gaat om piekbelasting in de zorg. In de zomer bijvoorbeeld neemt de druk op huisartsen in provincies zoals Zeeland toe door de enorme toestroom aan toeristen. Dankzij Medicoo wordt een groot deel van de medische gevallen ondervangen. Zo hoeven veel toeristen niet naar de praktijk te komen en dat scheelt huisartsen heel veel extra werkdruk.

Three screenshots showing the Medicoo app

Wij hebben veel verschillende apps laten ontwikkelen, waarvan Medicoo er één is. Wij weten als Medicinfo wel wat patiënten nodig hebben, maar we hebben niet altijd de technische kennis in huis om apps op een efficiënte manier te ontwikkelen. Innovattic wel! Zij hebben ons dan ook geholpen onze bestaande apps om te zetten naar een nieuw platform dat echt toekomstbestendig is. Dit moest allemaal heel snel gebeuren en Innovattic was daarin voor ons de beste partij. Met elkaar hebben we een toekomstbestendig, digitaal platform ontwikkeld. Daar zijn we heel trots op!

Jasper van Bladel, Product Manager bij Medicinfo

EDG05008.jpg

Refinement block

Voordat we een hechte samenwerking aangaan, definiëren we eerst het probleem en bedenken we wat de beste digitale oplossing is. We adviseren over de business case en hoe de doelgroep het beste bereikt kan worden. Dit doen we allemaal in het refinement block.

Vanaf

€3.200,-

Vrijblijvend aanvragen

Image of a smiling, white bald man, wearing a black sweater, with a cup of coffee in his hand.

Zullen we hierover verder praten?

Lauwerens staat je graag te woord

lauwerens@innovattic.com

06 10 70 27 11

Opdrachtgever

Medicinfo

Expertise

Native apps

Interaction design

Visual design

Developing impact together

Innovattic

Wie we zijnWat we doenProjectenStoriesVacaturesContact

Innovattic is een full-service bureau dat digitale oplossingen ontwikkelt voor eHealth en de gebouwde omgeving. Met impactvolle websites, webapplicaties, native apps en serious games maken we de wereld een stukje gezonder, duurzamer, leuker en makkelijker.

info@innovattic.com

015 763 21 67

Map icon

Nieuwe Plantage 28, Delft


Volg ons:

https://www.linkedin.com/company/innovattic/https://www.instagram.com/innovattic/
Privacybeleid
copyright

Innovattic 2023