Wie we zijnWat we doenProjectenStoriesVacaturesContact

Peers app

Een tool waarmee jongeren met autisme makkelijker vrienden kunnen maken.

Group of 4 boys walking with their back to the camera.

Goede vriendschappen beschermen jongeren tegen vroegtijdig schoolverlaten, psychische problemen (zoals angst en depressie) en het helpt om beter om te gaan met stressvolle gebeurtenissen. Maar vriendschappen maken zijn voor jongeren met een autismespectrum-stoornis niet zo vanzelfsprekend. Dankzij de PEERS training app kunnen jongeren met autisme hun sociale omgeving uitbreiden. De app stelt ze in staat om zich makkelijker aan te passen en vrienden te maken én om betere resultaten te behalen op school of werk.

Three screenshots showing the PEERS app

Een tool om te oefenen

Ons sociale verkeer zit vol ongeschreven regels. Op je beurt wachten, een vraag terug stellen, elkaar aankijken… Best een hoop om te onthouden. PEERS organiseert fysieke bijeenkomsten om jongeren met autisme hierbij te helpen. Het ontbrak alleen nog aan een goede app waarmee jongeren thuis op elk gewenst moment situaties konden oefenen. Daarom ontwikkelden we de PEERS training app waarmee jongeren met autisme op ieder moment tips kunnen raadplegen die hen helpen in hun dagelijkse contacten.

Leren vanuit huis

De PEERS app zorgt voor een meer continue en geïntegreerde leerervaring, waarmee jongeren ook buiten de PEERS-bijeenkomsten kunnen blijven leren. Jongeren met een autismespectrum-stoornis kunnen eenvoudig hun wekelijkse oefenopdrachten voltooien en afvinken. En als ze al hun opdrachten hebben voltooid, volgt er een quiz op een bepaald niveau waarmee ze kunnen checken of zij de belangrijke inhoud begrijpen. De app houdt opdrachten en de gebruikersvoortgang bij, waarbij alle informatie op één plek staat die overal en altijd mobiel toegankelijk is. Zo kunnen jongeren met autisme op elk moment van de dag tips inzien die op dat moment relevant zijn.

Gebruikersonderzoek

De PEERS app is een samenwerking tussen Innovattic, het Autisme Expertisecentrum en de jongeren die de app gebruiken. We hebben de jongeren gevraagd waar ze tegenaan lopen in hun dagelijkse leven, wat hun behoeftes zijn en hoe een app daarin zou kunnen helpen. We gingen langs bij de jongeren en hun ouders om in een vertrouwde omgeving een prototype voor te leggen, vragen te stellen en ons ontwerp te finetunen. Het resultaat is een app die echt gericht is op het leggen van vriendschappen, waarmee iedereen aan de slag kan. We blijven bij het project betrokken om nieuw materiaal toe te voegen en updates te ontwikkelen, zodat de app altijd relevant blijft.

Waardevol werk

Als bekroning op ons werk wil de oorspronkelijke maker van het PEERS-programma in Amerika ook de Amerikaanse inhoud aan de app toevoegen. Dat noemen wij nog eens waardevol werk!

EDG05008.jpg

Refinement block

Voordat we een hechte samenwerking aangaan, definiëren we eerst het probleem en bedenken we wat de beste digitale oplossing is. We adviseren over de business case en hoe de doelgroep het beste bereikt kan worden. Dit doen we allemaal in het refinement block.

Vrijblijvend aanvragen

Zullen we hierover verder praten?

Danny staat je graag te woord

danny@innovattic.com

+31 6 14 15 21 80

Opdrachtgever

UCLA PEERS

Expertise

Native apps

Gamification

Interaction design

Visual design

Developing impact together

Innovattic

Wie we zijnWat we doenProjectenStoriesVacaturesContact

Innovattic is een full-service bureau dat digitale oplossingen ontwikkelt voor zorg, gezondheid en de gebouwde omgeving. Met impactvolle websites, webapplicaties, native apps en serious games maken we de wereld een stukje gezonder, duurzamer, leuker en makkelijker.

info@innovattic.com

015 763 21 67

Map icon

Nieuwe Plantage 28, Delft


Volg ons:

https://www.linkedin.com/company/innovattic/https://www.instagram.com/innovattic/
Privacybeleid
copyright

Innovattic 2024