Wie we zijnWat we doenProjectenStoriesVacaturesContact

Stop Heling app

Gestolen goederen zo weer teruggevonden.

Persoon die contant geld overhandigd om een fiets te kopen. © politie.nl

In de database van de politie staan meer dan 1.5 miljoen gestolen spullen. De kans dat iemand een gestolen tweedehands laptop, fiets of scooter koopt zonder dat hij of zij dit weet, is dus zeker aanwezig. Gelukkig kun je met de Stop Heling app precies zien of een product gestolen is of niet. Gebruikers controleren met de app eenvoudig serienummers, barcodes en kentekens en de app zoekt uit of het product als gestolen geregistreerd staat in de aangiftedatabase van de Nederlandse politie. Handig, toch?!

Three screenshots showing the Stop Heling App

Heling voorkomen

In opdracht van de politie ontwikkelden we de Stop Heling app, met als doel om heling terug te dringen. Voordat je als consument een tweedehands product wilt kopen, online of in een winkel, kun je met de app checken of dit product gestolen is. Met de app scan je een serienummer, barcode of kenteken en zo zie je meteen of je een eerlijk product koopt. Ook kun je in de app je eigen spullen, inclusief serienummer en foto, opslaan. Erg handig voor de verzekering na diefstal, brand of een eventuele aangifte bij de politie. Je kan de informatie ook als PDF exporteren en dit bestand naar jezelf mailen of opslaan in de cloud. Mocht er dan een keer ingebroken worden, hebben gebruikers met de app meteen alle gegevens van de gestolen spullen bij de hand voor aangifte. Deze gegevens komen vervolgens in de database van de politie, zodat anderen kunnen zien dat het om gestolen spullen gaat. De handel in gestolen goederen wordt op deze manier minder makkelijk voor criminelen.

Three screenshots showing the onboarding flow in the Stop Heling app

De functionaliteiten

De app moest zo makkelijk en gebruiksvriendelijk mogelijk worden. En dat is gelukt! Mede doordat het team van de nationale politie heel goed wist wat ze wilde en hoe ze die app wilde inzetten. Daardoor verliep de samenwerking heel prettig. In de app zijn er geen ingewikkelde stappen. Gebruikers kunnen snel eigendommen toevoegen aan hun persoonlijke lijstje. En met één druk op de knop kunnen documenten gescand worden. De scanner ziet zelf of het om een serienummer, barcode of kenteken gaat. Uiteindelijk geldt natuurlijk hoe meer mensen de app gebruiken, hoe beter de politie heling kan stoppen.

EDG05008.jpg

Refinement block

Voordat we een hechte samenwerking aangaan, definiëren we eerst het probleem en bedenken we wat de beste digitale oplossing is. We adviseren over de business case en hoe de doelgroep het beste bereikt kan worden. Dit doen we allemaal in het refinement block.

Vanaf

€3.200,-

Vrijblijvend aanvragen

Zullen we hierover verder praten?

Lauwerens staat je graag te woord

lauwerens@innovattic.com

06 10 70 27 11

Opdrachtgever

Politie Nederland

Expertise

Analytics

Native apps

Interaction design

Visual design

Developing impact together

Innovattic

Wie we zijnWat we doenProjectenStoriesVacaturesContact

Innovattic is een full-service bureau dat digitale oplossingen ontwikkelt voor zorg, gezondheid en de gebouwde omgeving. Met impactvolle websites, webapplicaties, native apps en serious games maken we de wereld een stukje gezonder, duurzamer, leuker en makkelijker.

info@innovattic.com

015 763 21 67

Map icon

Nieuwe Plantage 28, Delft


Volg ons:

https://www.linkedin.com/company/innovattic/https://www.instagram.com/innovattic/
Privacybeleid
copyright

Innovattic 2024