Wie we zijnWat we doenProjectenStoriesVacaturesContact

30 oktober 2023

Grotere impact maken dankzij UX-research

Door Meta, UX/UI designer

Bij het ontwerpen en aanbieden van digitale oplossingen is het aan boord krijgen van de betreffende doelgroep cruciaal. Om dit voor elkaar te krijgen is het ons doel om een product te creëren dat naadloos past bij de behoeften en verwachtingen van de gebruikers. Maar dat doe je niet aan de hand van wat giswerk en aannames. Daarom laten veel bedrijven van tevoren een UX-research uitvoeren.

Waarom kiezen voor UX-research?

Het uitvoeren van een UX-research kan je intern laten oppakken. Toch kiezen bedrijven er regelmatig voor om dit uit te besteden. Maar voor wij gaan uitleggen wat het grote voordeel is van het uitbesteden van UX-research, is het handig om te weten wat UX-research nu eigenlijk is. Bij UX-research draait het om het verzamelen van waardevolle inzichten die ons helpen om een optimale gebruikerservaring te creëren bij de software die wij ontwikkelen. Er wordt hierbij tot in detail uitgezocht wat bij de betreffende doelgroep wel of juist niet werkt. Dankzij de resultaten van een UX-research kan je:

  • Effectieve digitale oplossingen ontwerpen en leveren die echt afgestemd is op de doelgroep.
  • Een oplossing creëren die naadloos aansluit op de behoeften en verwachtingen van de gebruikers.
  • Een gepersonaliseerde ervaring bieden die daadwerkelijk waarde toevoegt.
  • Een hogere gebruikerstevredenheid, klantloyaliteit en uiteindelijk een positieve impact op de bedrijfsresultaten in de hand werken.
EDG05202.jpg

Voordelen van UX-research uitbesteden

Maar zoals net aangegeven wordt een UX-research vaak uitbesteed. Dit omdat een bedrijf zelf actief is in het werkgebied van de doelgroep waardoor er niet meer 100% objectief naar een situatie gekeken kan worden. En dat is het moment dat veel bedrijven bij ons terechtkomen. Wij zijn niet alleen gespecialiseerd in het uitvoeren van UX-research, maar doen het nog met veel plezier ook. Een paar andere redenen waardoor bedrijven bij ons terecht komen:

  1. Expertise: UX-onderzoek vereist specifieke vaardigheden en ervaring om effectief te kunnen worden uitgevoerd. Externe partijen, zoals wij, hebben vaak een team van experts met diepgaande kennis van onderzoeksmethodologieën, analysetechnieken en het interpreteren van resultaten. Tuurlijk kunnen zij zelf een onderzoek uitvoeren, maar een expert is altijd net beter.

  2. Tijd en Middelen: Het uitvoeren van UX-research vergt tijd, inzet van personeel en middelen. Helemaal als het niet de core-business is van de opdrachtgever, is het interne team vaak druk met andere projecten. Het uitvoeren van een groot onderzoek loopt hierdoor lang- of moeizaam terwijl wij het met volle focus kunnen uitvoeren.

  3. Neutraliteit: Als wij zelf een UX-research uitvoeren, zijn wij nooit betrokken bij de betreffende doelgroep. Doordat wij geen persoonlijke binding bij het bedrijf of het project hebben zorgt dit ook voor neutrale resultaten.

  4. Breedte van Perspectief: Als externe onderzoekers kunnen wij een breder perspectief bieden door ervaring met verschillende sectoren en klanten. Wij kunnen best practices en inzichten delen die van toepassing zijn op de specifieke situatie waarin de opdrachtgever impact wil maken.

  5. Vertrouwelijkheid: Gebruikers zijn soms meer geneigd om openhartig te zijn tegenover externe onderzoekers dan tegenover interne medewerkers, omdat ze zich meer op hun gemak kunnen voelen bij het delen van eerlijke feedback.

Door onze rapporten te combineren met de kennis en expertise van onze opdrachtgever, kan er echt een verschil gemaakt worden. Iets wat zonder partners een stuk lastiger zou zijn! Benieuwd wat jouw gebruikers nou écht willen? We gaan graag met je in gesprek over de mogelijkheden.

Neem contact op

Blijf op de hoogte

Meer van dit soort nieuws? Meld je gratis aan voor onze nieuwsbrief en ontvang nieuwe blogs direct in je mailbox.

Developing impact together

Innovattic

Wie we zijnWat we doenProjectenStoriesVacaturesContact

Innovattic is een full-service bureau dat digitale oplossingen ontwikkelt voor zorg, gezondheid en de gebouwde omgeving. Met impactvolle websites, webapplicaties, native apps en serious games maken we de wereld een stukje gezonder, duurzamer, leuker en makkelijker.

info@innovattic.com

015 763 21 67

Map icon

Nieuwe Plantage 28, Delft


Volg ons:

https://www.linkedin.com/company/innovattic/https://www.instagram.com/innovattic/
Privacybeleid
copyright

Innovattic 2024