Wie we zijnWat we doenProjectenStoriesVacaturesContact

Gebouwde omgeving

Een slimmer en duurzamer gebouw begint bij bewustwording van de gebruikers. Wij maken digitale oplossingen met gamification technieken waarmee we inzicht geven in de huidige prestaties van een gebouw en een positieve, duurzame gedragsverandering realiseren onder gebouwgebruikers.

Kom in contact

Onze visie op de gebouwde omgeving

In een Smart Building is alle technologie en zijn alle omgevingsfactoren afgestemd op de activiteiten van medewerkers en bezoekers. Het is een gebouw waarin inspiratie en innovatie worden gestimuleerd, systemen onderling communiceren, zelfsturend worden en menselijk ingrijpen steeds minder nodig is. Zo bespaar je tijd, geld én energie.

Een Smart Building maakt gebruik van verschillende sensoren

Temperature - dark.svg

Temperatuur

CO2 - dark.svg

CO₂

Sound - dark.svg

Geluid

Presence & Localisation - dark.svg

Aanwezigheid

Light - dark.svg

Licht

Humidity - dark.svg

Luchtvochtigheid

Een Smart Building is gekoppeld aan allerlei apparaten

Lighting - dark.svg

Verlichting

Ventilation - dark.svg

Ventilatie

Climate - dark.svg

Klimaat

Blinds - dark.svg

Lichtwering

Phone - dark.svg

Telefoon

Other - dark.svg

En meer

Onze software in Smart Buildings

We focussen ons op de ontwikkeling van software en geven hiermee inzicht in gebruik en prestatie van het gebouw. Denk hierbij aan comfort, energie efficiëntie, bezettingsgraad, planbaar onderhoud, dynamische schoonmaak, asset tracking en meer. Op deze manier weet je precies hoe je jouw gebouw slimmer, gezonder en duurzamer kunt gebruiken.

Gamification - light.svg

Gamification

Asset tracking - light.svg

Asset tracking

Visitor management - light.svg

Bezoekers- management

Smart security - light.svg

Slimme beveiliging

Building analytics - light.svg

Gebouw statistieken

Smart  cleaning - light.svg

Slim schoonmaken

Employee satisfaction - light.svg

Personeels- tevredenheid

Property value - light.svg

Vastgoedwaarde

Predictive maintenance - light.svg

Onderhoud

Personal comfort - light.svg

Persoonlijk comfort

Narrowcasting - light.svg

Narrowcasting

Positioning - light.svg

Positionering

Energy Consumption - light.svg

Energie consumptie

Energy efficiency - light.svg

Energie efficiëntie

VR - light.svg

AR/VR

Zelf een idee? Slechte ideeën bestaan niet.

Laat het ons weten

Gamification voor bewustwording en duurzame gedragsverandering

Wij ontwikkelen digitale oplossingen met gamification technieken voor partijen die écht impact kunnen maken in de gebouwde omgeving, zoals adviseurs, installateurs en vastgoedbedrijven. Met onze digitale oplossingen kunnen deze partijen gebouwgebruikers inzicht bieden in hoe zij kunnen bijdragen aan een duurzamer en meer circulair gebouw. Wat doe je bijvoorbeeld als een onderdeel in een installatie kapot is; vervang je dan de volledige installatie of alleen de module waarin iets kapot is En waarom ’s ochtends direct je auto aan de laadpaal zetten als de zon nog niet schijnt, terwijl je ’s middags je auto kunt opladen met groene stroom? Door al dit soort vragen te stellen aan gebouwgebruikers, creëren we als eerste stap bewustwording onder gebruikers. Door gebouwgebruikers vervolgens concrete duurzaamheidstips te geven, kunnen we ook daadwerkelijk gedragsverandering teweeg brengen. De laatste stap is het belonen van gebruikers voor goed gedrag. Door hen direct feedback te geven en te laten zien dat ze goed bezig zijn, wordt hun intrinsieke motivatie gestimuleerd. Gamification leent zich bij uitstek voor het belonen van goed gedrag. Daarmee is de cirkel rond en zorg je voor een duurzaam en efficiënt gebruik van middelen en energie.

Meer over Gamification

dashboard-smartbuilding-gamified-1024x661.png

Dashboards voor monitoring

Wij maken dashboards waarmee je 24/7 inzicht hebt in de prestaties van je gebouw. Heb je allerlei verschillende databronnen? Geen probleem. Wij integreren alle beschikbare data in één gebruikersinterface. Met een interactief dashboard zie je alle onderdelen van je gebouw die voor jou relevant zijn en dus hoe je je gebouw nog slimmer en duurzamer kunt maken.

Meer over dashboards

Timeline

Gebouwen zijn verantwoordelijk voor 36% van de Europese CO2-emissies en dat terwijl we 90% van onze tijd binnen zitten. Dus als we ergens een positieve impact kunt maken op het milieu, dan is het wel in de gebouwde omgeving. We moeten ook wel, want in 2030 is het vanuit de overheid verplicht om 50% van een gebouw circulair te bouwen. In 2050 is dat zelfs 100%. Daarnaast mag een kantoorgebouw in 2050 volgens Paris Proof nog maar 70 kWh energie per m2 per jaar verbruiken. Een behoorlijke uitdaging, maar met de juiste technieken én mindset van mensen is het zeker mogelijk. En die juiste mindset, begint bij bewustwording van gebouwgebruikers.

2020

100% energieneutrale nieuwbouw

2025

10% productiviteitsstijging in de bouwsector als eerste stap

2030

50% minder gebruik van primaire grondstoffen 30% productiviteitsstijging en kostenbesparing door radicale innovatie

2050

Energieneutrale gebouwde omgeving Geheel circulaire sector

Wat we al maakten

Om de engineers van Deerns te helpen Digital Due Diligence te leveren hebben we een ondersteunende webapplicatie ontwikkeld die de 90 vragen uit de Smart Building assessment en bijbehorende data bij elkaar brengt in één interface. Op deze manier kan de assessment digitaal en veel sneller worden uitgevoerd en is de output ook digitaal beschikbaar voor de klanten.

Lees meer over Digital Due Diligence

A mockup of the Digital Due Diligence web app on a laptop
EDG05008.jpg

Refinement block

Voordat we een hechte samenwerking aangaan, definiëren we eerst het probleem en bedenken we wat de beste digitale oplossing is. We adviseren over de business case en hoe de doelgroep het beste bereikt kan worden. Dit doen we allemaal in het refinement block.

Vrijblijvend aanvragen

Zullen we hierover verder praten?

Lauwerens staat je graag te woord

lauwerens@innovattic.com

+31 6 10 70 27 11

Developing impact together

Innovattic

Wie we zijnWat we doenProjectenStoriesVacaturesContact

Innovattic is een full-service bureau dat digitale oplossingen ontwikkelt voor zorg, gezondheid en de gebouwde omgeving. Met impactvolle websites, webapplicaties, native apps en serious games maken we de wereld een stukje gezonder, duurzamer, leuker en makkelijker.

info@innovattic.com

015 763 21 67

Map icon

Nieuwe Plantage 28, Delft


Volg ons:

https://www.linkedin.com/company/innovattic/https://www.instagram.com/innovattic/
Privacybeleid
copyright

Innovattic 2024