Wie we zijnWat we doenProjectenStoriesVacaturesContact

Astma App

Een tool die inzicht geeft in een juist medicijngebruik.

Woman taking a pill with a glass of water

Voor veel astmapatiënten is het lastig om op een juiste manier met hun luchtwegmedicatie om te gaan. Farmaceut AstraZeneca wilde hier verandering in brengen. We ontwikkelden een app die patiënten helpt om hun medicijnen op de juiste momenten in te nemen. Met de Astma App zien patiënten direct of zij hun medicatie juist innemen. En dat is wel zo handig, want zo voorkomen we dat astmapatiënten op lange termijn klachten aan de longen krijgen.

Drie schermen van de Astma App

Bewustwording creëren

Veel astmapatiënten slikken luchtwegmedicatie zodat zij zich minder benauwd voelen. Een bepaald soort medicatie mogen zij maar twee keer per week slikken, maar uit onderzoek bleek dat een grote groep patiënten deze medicatie vaker nam. Op de korte termijn werkt dit goed tegen benauwdheid, maar op de lange termijn kunnen patiënten last krijgen van hun longen. Hoog tijd om bewustwording te creëren bij astmapatiënten, dus!

Een interactieve app

We ontwikkelden de interactieve Astma app. Iedere keer als astmapatiënten hun medicatie innemen, registreren zij dit in de app door op een luchtballon te klikken. Deze luchtballon maakt visueel of zij de medicatie juist gebruiken. Nemen patiënten te vaak hun medicatie in? Dan zakt de luchtballon en kleurt hij rood. Ook geeft de app tekstueel aan hoeveel medicatie ze nog mogen gebruiken en wanneer ze teveel hebben gebruikt. De luchtballon gaat omhoog zodra een nieuwe week is gestart en patiënten met hun nieuwe medicatiereeks starten.

Grafische afbeelding met het Astma App logo

Gebruikersonderzoek

De Astma app is tot stand gekomen in samenwerking met het Nationale eHealth Living Lab. Samen met hen hebben we gekeken hoe we verantwoord medicijngebruik kunnen stimuleren. We ontwikkelden een prototype van de app en testten deze op de doelgroep. Hieruit kwamen belangrijke learnings en daardoor hebben we uiteindelijk een app kunnen ontwikkelen waarmee patiënten ook echt uit de voeten kunnen.

EDG05008.jpg

Refinement block

Voordat we een hechte samenwerking aangaan, definiëren we eerst het probleem en bedenken we wat de beste digitale oplossing is. We adviseren over de business case en hoe de doelgroep het beste bereikt kan worden. Dit doen we allemaal in het refinement block.

Vanaf

€3.200,-

Vrijblijvend aanvragen

Zullen we hierover verder praten?

Lauwerens staat je graag te woord

lauwerens@innovattic.com

06 10 70 27 11

Opdrachtgever

AstraZeneca

Expertise

Native apps

Interaction design

Visual design

Developing impact together

Innovattic

Wie we zijnWat we doenProjectenStoriesVacaturesContact

Innovattic is een full-service bureau dat digitale oplossingen ontwikkelt voor zorg, gezondheid en de gebouwde omgeving. Met impactvolle websites, webapplicaties, native apps en serious games maken we de wereld een stukje gezonder, duurzamer, leuker en makkelijker.

info@innovattic.com

015 763 21 67

Map icon

Nieuwe Plantage 28, Delft


Volg ons:

https://www.linkedin.com/company/innovattic/https://www.instagram.com/innovattic/
Privacybeleid
copyright

Innovattic 2024