Wie we zijnWat we doenProjectenStoriesVacaturesContact

LUMC Care app

Patiënten monitoren zelf hun gezondheid en de arts kijkt mee.

Het leven van (hart)patiënten makkelijker maken én tijd besparen voor zowel de patiënt als de arts; dat was de opdracht van het LUMC. Om dit te realiseren, ontwikkelden wij gezamenlijk de LUMC Care app. Deze app biedt hartpatiënten meer zelfstandigheid, verzamelt data en helpt cardiologen een oogje in het zeil te houden.

Three screenshots showing the LUMC Care app

Meten is weten

Patiënten met hartproblemen en andere risicogroepen, bijvoorbeeld diabetespatiënten of zwangere vrouwen, staan onder controle. Zij moeten regelmatig naar het ziekenhuis om onder andere hun bloeddruk te laten meten. Deze uitkomsten worden vervolgens door de arts handmatig ingevoerd in het dossier van de patiënt. Dit kost behoorlijk veel tijd, voor zowel de patiënt als de arts. Met de LUMC Care app. Hiermee kunnen patiënten zelf metingen doen en hoeven artsen dit niet meer zelf handmatig in te voeren.

Gebruiksvriendelijk design

Voor het gebruik van de LUMC Care app krijgen de patiënten ook een box met digitale meters mee naar huis, waaronder een slimme bloeddrukmonitor, thermometer, saturatiemeter en een weegschaal. Hiermee kunnen patiënten zelf metingen doen met behulp van hun telefoon. Een gebruiksvriendelijk design leidt de gebruikers moeiteloos door de stappen. En de data gaat meteen beveiligd het Elektronisch Patiëntendossier in.

Middle Eastern developer writing code on a laptop, next to him are a mobile phone and blood pressure monitor

De LUMC Care app in combinatie met de digitale meters geven mij een veilig gevoel. Nu weet ik precies hoe met mijn gezondheid er voor staat.

Hartpatiënt bij het LUMC

Een toegankelijke app

Voor de ontwikkeling van de app werkten we samen met het landelijk expertisecentrum Pharos, dat als missie heeft de gezondheidsverschillen in Nederland terug te dringen. Tijdens het proces hebben we ideeën en prototypes voorgelegd aan potentiële gebruikers. Zo maakten we de app geschikt voor patiënten met verschillende opleidingsniveaus, culturele achtergronden en gezondheidsvaardigheden.

De samenwerking met Innovattic is prettig, open en er zijn korte lijnen. Het specialistische team van Innovattic luistert goed naar de wensen en heeft een app ontwikkeld die erg gewaardeerd wordt door de eindgebruiker.

Douwe Atsma, Cardioloog bij het LUMC

Meer bewustzijn en minder fouten

Patiënten krijgen door de app een actievere rol en meer bewustzijn en verantwoordelijkheid in hun behandeling. Zij kunnen zelf thuis, in een vertrouwde omgeving, hun metingen doen. En voor de cardiologen is de app ook een uitkomst. Het kost minder tijd en de data gaat direct het Elektronisch Patiëntendossier in. Geen handmatige invoeringen meer en dus minder fouten. Als uit de data blijkt dat er afwijkingen zijn, wordt dit door een digitale assistent direct opgemerkt. Zo worden patiënten nog beter en sneller geholpen.

EDG05008.jpg

Refinement block

Voordat we een hechte samenwerking aangaan, definiëren we eerst het probleem en bedenken we wat de beste digitale oplossing is. We adviseren over de business case en hoe de doelgroep het beste bereikt kan worden. Dit doen we allemaal in het refinement block.

Vanaf

€3.200,-

Vrijblijvend aanvragen

Zullen we hierover verder praten?

Danny staat je graag te woord

danny@innovattic.com

+31 6 14 15 21 80

Opdrachtgever

LUMC

Expertise

Native apps

Interaction design

Visual design

Developing impact together

Innovattic

Wie we zijnWat we doenProjectenStoriesVacaturesContact

Innovattic is een full-service bureau dat digitale oplossingen ontwikkelt voor zorg, gezondheid en de gebouwde omgeving. Met impactvolle websites, webapplicaties, native apps en serious games maken we de wereld een stukje gezonder, duurzamer, leuker en makkelijker.

info@innovattic.com

015 763 21 67

Map icon

Nieuwe Plantage 28, Delft


Volg ons:

https://www.linkedin.com/company/innovattic/https://www.instagram.com/innovattic/
Privacybeleid
copyright

Innovattic 2024