Wie we zijnWat we doenProjectenStoriesVacaturesContact

UMCU dashboard

Van bits en bytes naar bestuurlijke besluitvorming.

elsys-sensor (1).jpeg

Het UMC Utrecht is gestart met een meerjarige renovatie van haar gebouwen. Om medewerkers tijdens deze werkzaamheden onderdak te bieden, is voor een langere periode tijdelijke huisvesting gehuurd. In het gehuurde pand is – op enkele plekken na - geen gebouwgebonden klimaatinstallatie aanwezig. UMC Utrecht wilde graag inzichtelijk krijgen wat de temperatuur, CO₂ en de luchtvochtigheid zijn in de werk- en vergaderruimten, over een periode van drie maanden. Samen met organisatieadviesbureau TwynstraGudde zijn we aan de slag gegaan om dat voor elkaar te krijgen.

Een slim sensorplan

Voor het uitvoeren van de meting van temperatuur, CO₂ en luchtvochtigheid maakten we een sensorplan waarin een verdeling van de sensoren over de verschillende ruimten en etages is bepaald. Alle data die de sensoren verzamelen, wordt op een overzichtelijke manier gepresenteerd in een dashboard.

Van data naar besluitvorming

Met onze software zorgen we dat de sensoren worden uitgelezen, maken we een koppeling met de cloud en genereren we automatisch een dashboard. Aan de hand van deze managementinformatie kon TwynstraGudde na de meetperiode een gedegen verbeteradvies uitbrengen aan UMC Utrecht. Zo werd aangeraden om de capaciteit van ruimten met te hoge CO₂-waarden te verkleinen (of de ruimte te vergroten), medewerkers te wijzen op de mogelijkheden en voordelen van natuurlijke ventilatie op de gezondheid en productiviteit en werd geadviseerd CO₂-melders te plaatsen. Door met data inzichtelijk te maken waar verbeterslagen liggen voor huisvesting, kunnen we een positieve impact maken in de gebouwde omgeving.

Door het onderzoek van TwynstraGudde en Innovattic heb ik data gedreven managementinformatie in handen waarmee ik mijn directie kan overtuigen van het belang van slimme gebouwtechnologie.

Sjoerd Memelink, programmamanager kantoren UMC Utrecht

EDG05008.jpg

Refinement block

Voordat we een hechte samenwerking aangaan, definiëren we eerst het probleem en bedenken we wat de beste digitale oplossing is. We adviseren over de business case en hoe de doelgroep het beste bereikt kan worden. Dit doen we allemaal in het refinement block.

Vanaf

€3.200,-

Vrijblijvend aanvragen

Zullen we hierover verder praten?

Dennis staat je graag te woord

dennis@innovattic.com

06 46 02 67 27

Opdrachtgever

UMC Utrecht

Expertise

Dashboards

Developing impact together

Innovattic

Wie we zijnWat we doenProjectenStoriesVacaturesContact

Innovattic is een full-service bureau dat digitale oplossingen ontwikkelt voor zorg, gezondheid en de gebouwde omgeving. Met impactvolle websites, webapplicaties, native apps en serious games maken we de wereld een stukje gezonder, duurzamer, leuker en makkelijker.

info@innovattic.com

015 763 21 67

Map icon

Nieuwe Plantage 28, Delft


Volg ons:

https://www.linkedin.com/company/innovattic/https://www.instagram.com/innovattic/
Privacybeleid
copyright

Innovattic 2024