Wie we zijnWat we doenProjectenStoriesVacaturesContact

Webapplicatie Robin Radar

Apps die gevaarlijke situaties tussen drones, vogels en vliegtuigen voorkomen.

An airplane flying in the sky with a large flock of birds around it.

Een botsing tussen een groep vogels en een vliegtuig is gevaarlijker dan je denkt. Gelukkig kunnen we met moderne technologie een hoop schade voorkomen. In opdracht van Robin Radar Systems ontwikkelden we de Drone Viewer app en de Bird Viewer app. Hiermee ondersteunen we bestaande techniek om drones en vogels te signaleren, deze uit het vlieggebied te houden en zo een botsing te voorkomen.

Three screenshots showing the Robin Radar app on tablets

Data overzichtelijk beschikbaar

Wanneer vogels en drones in de buurt komen van vliegvelden, kan dit gevaarlijke situaties veroorzaken. Robin Radar Systems maakt radars om drones en grote groepen vogels te detecteren. Deze radars staan overal. Luchtverkeersleiders van Schiphol gebruiken deze radars om informatie te verkrijgen over vliegbewegingen binnen 10 kilometer van de luchthaven. De Drone Viewer app en Bird Viewer app presenteren die data op een mooie interface. Luchtverkeersleiders krijgen een seintje zodra er grote groepen vogels, zoals ganzen, binnen een straal van 10 km bij Schiphol vliegen. De ‘bird chasers’ stappen dan meteen in hun auto’s. Op deze auto’s zitten grote toeters die veel geluid maken om de vogels weg te jagen. Zo wordt een botsing met een vliegtuig voorkomen én kunnen de vogels lekker door blijven vliegen. Niet alleen luchtverkeersleiders zijn hier heel blij mee; ook de Natuurbescherming is er blij mee.

Werken met Innovattic betekent werken met bekwame softwareontwikkelaars en tegelijkertijd veel plezier hebben in het hele ontwikkelproces.

Michiel de Leeuw, Product Manager bij Robin Radar

Optimaal resultaat

Robin Radar Systems had al een versie 1.0 van de app ontwikkeld. Maar deze voldeed niet aan de wensen. Ze hadden behoefte aan een partij die meer ervaring had op het gebied van apps ontwikkelen. En dat waren wij! We zijn kritisch en transparant naar elkaar. Niet alleen het product werd hier beter van, ook de samenwerking verliep op deze manier heel prettig. Met elkaar vonden we manieren om het ontwikkelingsproces te optimaliseren. We startten met een versie 2.0 van de app en inmiddels is er al een versie 4.0.

Hand of a person tapping a tablet displaying the Robin Radar web app, while sitting in a car
EDG05008.jpg

Refinement block

Voordat we een hechte samenwerking aangaan, definiëren we eerst het probleem en bedenken we wat de beste digitale oplossing is. We adviseren over de business case en hoe de doelgroep het beste bereikt kan worden. Dit doen we allemaal in het refinement block.

Vanaf

€3.200,-

Vrijblijvend aanvragen

Zullen we hierover verder praten?

Lauwerens staat je graag te woord

lauwerens@innovattic.com

06 10 70 27 11

Opdrachtgever

Robin Radar

Expertise

Web apps

Interaction design

Visual design

Developing impact together

Innovattic

Wie we zijnWat we doenProjectenStoriesVacaturesContact

Innovattic is een full-service bureau dat digitale oplossingen ontwikkelt voor zorg, gezondheid en de gebouwde omgeving. Met impactvolle websites, webapplicaties, native apps en serious games maken we de wereld een stukje gezonder, duurzamer, leuker en makkelijker.

info@innovattic.com

015 763 21 67

Map icon

Nieuwe Plantage 28, Delft


Volg ons:

https://www.linkedin.com/company/innovattic/https://www.instagram.com/innovattic/
Privacybeleid
copyright

Innovattic 2024