Wie we zijnWat we doenProjectenStoriesVacaturesContact

28 september 2023

Zo verklein jij jouw CO₂ footprint op kantoor

Het maken van een verschil begint bij onszelf. Steeds meer mensen zijn zich ervan bewust dat er iets moet veranderen om aan een duurzame toekomst te bouwen. Het verkleinen van onze individuele CO2 footprint is hier een goed voorbeeld van. Uit recent onderzoek kwam naar voren dat vooral in grote gebouwen veel winst te behalen is op het gebied van CO2-uitstoot. Ruim 40% van de uitstoot wordt namelijk bepaald door de gebruikers. Wordt hun gedrag aangepast? Dan is er al snel een zichtbaar verschil. Wij delen graag welke aan- en/of toepassingen je kan toepassen om op kantoor of als gebouweigenaar de CO2 footprint te verlagen.

Verbruik zichtbaar maken

Om gebouwgebruikers bewust te maken hoe groot de invloed van hun gedrag is, is het belangrijk dat ze zichtbare resultaten krijgen. Daarom heeft bijvoorbeeld BAM Energy Systems het TROEF community platform in het leven geroepen. Dit is een platform waarmee gebouwgebruikers energie kunnen delen, real-time inzicht hebben in de CO2 footprint én beloond worden voor het gebruiken van energie op het juiste moment. Omdat het dashboard wordt afgestemd op de gebruikers en real-time informatie geeft, worden de deelnemers echt gestimuleerd om steeds betere resultaten te behalen. Zo kunnen ze ook ‘leren’ hoe zij slimmer met energie om kunnen gaan.

Hulp van slimme sensoren

Wat vooral bij grotere gebouwen een uitdagingen is, op het gebied van verduurzaming, is het binnenklimaat zonder te veel stoken op peil houden. Het UMC Utrecht liep hier destijds ook tegenaan. Het UMC Utrecht wilde graag inzichtelijk krijgen wat de temperatuur, CO₂ en de luchtvochtigheid zijn in de werk- en vergaderruimten. Door samen met TwynstraGudde de koppen bij elkaar te steken is er een dashboard ontwikkeld waarmee sensoren alle gegevens konden verzamelen. Deze data werd vervolgens op een overzichtelijke manier gepresenteerd in een automatisch dashboard. TwynstraGudde analyseerde deze gegevens om een verbeterd advies aan het UMC Utrecht te geven waardoor zij hun gebouw steeds verder kunnen verduurzamen.

Kleine stappen

Digitalisering op zich speelt een grote rol in verduurzamingen op kantoor. Zo is papierverbruik nog steeds een grote bron van verspilling. Door dossiers online op te slaan, alleen te printen wanneer het absoluut nodig is en te recyclen, zorg je er al voor dat er een kleine stap gemaakt wordt in een duurzamere omgeving.

Wist je trouwens dat wij zelf sinds 2022 Paris Proof Partner van het DGBC zijn? Dit houdt in dat wij ons energiegebruik met twee derde willen verlagen. En daarmee ook de daarbij horende CO₂-emissies terugbrengen. Zo maken we met elkaar het verschil. Wat doe jij voor een duurzamere toekomst? We gaan graag met je in gesprek over de mogelijkheden binnen jouw gebouw.

Kom in contact

Blijf op de hoogte

Meer van dit soort nieuws? Meld je gratis aan voor onze nieuwsbrief en ontvang nieuwe blogs direct in je mailbox.

Developing impact together

Innovattic

Wie we zijnWat we doenProjectenStoriesVacaturesContact

Innovattic is een full-service bureau dat digitale oplossingen ontwikkelt voor zorg, gezondheid en de gebouwde omgeving. Met impactvolle websites, webapplicaties, native apps en serious games maken we de wereld een stukje gezonder, duurzamer, leuker en makkelijker.

info@innovattic.com

015 763 21 67

Map icon

Nieuwe Plantage 28, Delft


Volg ons:

https://www.linkedin.com/company/innovattic/https://www.instagram.com/innovattic/
Privacybeleid
copyright

Innovattic 2024