Wie we zijnWat we doenProjectenStoriesVacaturesContact

Je gebouw verduurzamen. Waar begin je en hoe betrek je de gebruikers?

Laten we samen op ontdekkingsreis gaan richting Paris Proof.

Stuur jouw idee in en maak kans op een gratis prototype voor jouw duurzaamheidsuitdaging.

Doe gratis mee

Je kunt je gebouw nog zo duurzaam maken; als de gebouwgebruikers niet op een verantwoorde manier meedoen, wordt het toch een lastig verhaal. Bij Innovattic geloven we dan ook dat een duurzaam gebouw begint bij duurzame gedragsverandering van gebouwgebruikers.

De uitdaging

Hoe kunnen we gebouwgebruikers simpel maar effectief motiveren om hun gedrag duurzaam te verbeteren?

Met gamification, natuurlijk! Met gamification kunnen we gebouwgebruikers bewuster maken over hoe zij zelf duurzaam en verantwoord om kunnen gaan met alles wat er in en op het gebouw zit. En omdat er op dit vlak nog heel veel winst te behalen valt, willen wij organisaties uit de gebouwde omgeving de kans bieden om met dit specifieke stuk van verduurzaming aan de slag te gaan.

Daarom geven wij een gratis ontwerp sessie weg!

Dit is een sessie waarin we in één dag jouw uitdaging omzetten tot een testbaar prototype. Ideaal voor bedrijven binnen de gebouwde omgeving waar de grootste uitdaging ligt in het bevorderen van duurzame gedragsverandering van gebouwgebruikers. Doe jij mee?!

Wat houdt de ontwerpsessie in?

Tijdens een ontwerpsessie nodigen we je bij ons op kantoor uit om samen in één dag een eerste concept voor jouw case uit te werken.

We focussen ons op het definiëren van de doelgroep, de Customer Journey, brainstormen over mogelijke gamification oplossingen en tot slot starten we met het uitwerken van een eerste concept (lees: prototype).

Na de sessie krijgen jullie een eerste concept toegestuurd en is het prototype klaar om getest te worden met eindgebruikers.

En nu maak jij dus kans om deze Pressure Cooker ter waarde van € 1.968,- te winnen!

Gratis meedoen

pressureCooker.jpg

Hoe kan gamification bijdragen aan duurzame gedragsverandering?

Wij ontwikkelen gamification software waarmee we gebouwgebruikers op een speelse manier inzicht geven in hoe zij kunnen bijdragen aan een duurzamer en meer circulair gebouw.

Wat doe je bijvoorbeeld als je bureaustoel kapot gaat; koop je een nieuwe of kies je voor een gebruikte stoel met lichte gebruikerssporen die ergens in het pand opgeslagen staat? En waarom ’s ochtends direct je auto aan de laadpaal zetten als de zon nog niet schijnt, terwijl je ’s middags je auto kunt opladen met groene stroom? Of als een onderdeel in een installatie kapot is; vervang je dan de volledige installatie of alleen de module waarin iets kapot is?

Door dit soort vragen te stellen aan gebouwgebruikers, kunnen we gedragsverandering teweeg brengen en samen zorgen voor een duurzaam en efficiënt gebruik van middelen en energie.

Denk je direct na over hoe jouw organisatie om kan gaan met dit soort vraagstukken? Lees dan snel verder om te zien hoe je kans maakt op een uitgewerkt concept voor jouw uitdaging.

sfeerplaat-troef-energy.jpg

Wedstrijdje energie besparen?

Een voorbeeld van gamification voor de verduurzaming van een gebouw is het organiseren van een energiebesparingswedstrijd. Het idee is om de gebruikers van het gebouw te betrekken bij het besparen van energie en hen te motiveren om energiezuinig gedrag te vertonen.

Denk aan energiemonitors in het gebouw om het energieverbruik van verschillende afdelingen te meten. De afdeling die het meest efficiënt met energie omgaat, kan dan worden beloond met bijvoorbeeld een dagje vrij of een andere leuke prijs.

Door gamification te gebruiken kan een gebouw op een leuke en interactieve manier duurzamer worden gemaakt. Dit kan niet alleen leiden tot energiebesparing en kostenbesparing, maar ook tot meer bewustwording en betrokkenheid van de gebruikers van het gebouw.

Hoe kan ik meedoen?

Meedoen is simpel. Wij horen graag wat jouw grootste uitdaging is op het gebied van duurzame gedragsverandering binnen jouw organisatie. Stuur jouw uitdaging en pitch naar ons in voor 31 maart via onderstaand formulier. Daarna sluiten de lijnen en gaan wij alle pitches beoordelen. Op 7 april maken wij de winnaar van de ontwerpsessie bekend.

Gratis meedoen

Hoe wordt de winnaar gekozen?

Natuurlijk hebben wij een echte vakjury die beoordeelt welke pitch het sterkste is. Onze vakjury bestaat uit:

  • Meta van der Burg – Designer
  • Dennis Blom – Business Development Manager
  • Nathan Bruning - CTO

Meta, Dennis en Nathan zullen beoordelen welke uitdaging de meeste potentie heeft.

Vragen?

Wil je meer weten over deze winactie? Mail dan naar d.blom@innovattic.com. Dennis staat je graag te woord om je verder op weg te helpen!

Zullen we hierover verder praten?

Dennis staat je graag te woord

dennis@innovattic.com

06 46 02 67 27

Developing impact together

Innovattic

Wie we zijnWat we doenProjectenStoriesVacaturesContact

Innovattic is een full-service bureau dat digitale oplossingen ontwikkelt voor zorg, gezondheid en de gebouwde omgeving. Met impactvolle websites, webapplicaties, native apps en serious games maken we de wereld een stukje gezonder, duurzamer, leuker en makkelijker.

info@innovattic.com

015 763 21 67

Map icon

Nieuwe Plantage 28, Delft


Volg ons:

https://www.linkedin.com/company/innovattic/https://www.instagram.com/innovattic/
Privacybeleid
copyright

Innovattic 2024