Wie we zijnWat we doenProjectenStoriesVacaturesContact

09 februari 2023

Vooruitblikken met Innovattic

Wat staat ons te wachten de komende jaren? Als we kijken naar de gebouwde omgeving, dan is het in 2030 vanuit de overheid verplicht om 50% van een gebouw circulair te bouwen. In 2050 is dat zelfs 100%. Daarnaast mag een kantoorgebouw in 2050 volgens Paris Proof nog maar 70 kWh energie per m2 per jaar verbruiken. Een behoorlijke uitdaging, maar met de juiste technieken én mindset van mensen is het zeker mogelijk. En als we naar de zorg kijken, staan we ook voor behoorlijke uitdagingen. De druk op de zorg en de zorgkosten worden steeds hoger. Hoog tijd dus om impactvolle oplossingen te ontwikkelen die deze uitdagingen tegengaan.

Uitdagingen in de zorg

We voelen allemaal dat de zorg onder hoge druk staat. De vergrijzing en daarmee de oplopende zorgkosten zijn een serieus probleem. Er gaan steeds meer artsen met pensioen en we hebben al zo’n personeelstekort! We moeten dus op zoek naar oplossingen waarmee we die druk op de gezondheidszorg kunnen verlagen. Gelukkig kunnen we met digitale oplossingen heel veel van deze uitdagingen tegengaan.

Veel personele taken zoals het bijhouden van het patiëntendossier kan geautomatiseerd. Ook thuismonitoring en zelfzorg zijn in opmars. Er zijn steeds meer online diensten waardoor patiënten niet meer fysiek naar de zorgpraktijk hoeven, maar gewoon vanuit huis de nodige zorg kunnen krijgen. Denk aan het online stellen van je zorgvraag of het zelf uitvoeren van bijvoorbeeld hartmetingen met een app. Gelukkig zien we dat steeds meer zorginstellingen het belang inzien van digitalisering. Voorheen zag je vooral dat partijen voorzichtig waren om hierin te investeren omdat het resultaat nog niet bekend genoeg was. Dus wat gebeurde er; er werden kleine investeringen gedaan die nergens op uitliepen. Gelukkig zien we nu dat steeds meer partijen snappen dat serieuze investeringen nodig zijn om serieuze oplossingen te maken. Mijn advies: trek de portemonnee, maar doe dat selectief. Liever écht impact maken dan telkens kleine stapjes die nauwelijks effect hebben. Vanuit Innovattic ligt ook daar onze focus dit jaar. Op zoek naar serieuze partijen die met digitale oplossingen de wereld écht een stukje gezonder, leuker en makkelijker willen maken.

Uitdagingen in de gebouwde omgeving

Weet jij nog wat je in 2017 deed? Waar je naartoe ging op vakantie of waar je qua werk mee bezig was? Grote kans van wel, want het is slechts zes jaar terug. En over slechts zes jaar, is het ook al 2030. Een jaar waarin gebouwen aan allerlei regels moet voldoen vanuit de overheid. Nu is het duurzamer en meer circulair bouwen van je gebouwen één ding, maar zorgen dat je gebouwgebruikers ook op een duurzame verantwoorde manier omgaan met je gebouw is een tweede. Daar willen we als Innovattic dit jaar heel veel aandacht aan geven. We zien dat steeds meer partijen oren hebben naar gamification technieken voor het bevorderen van duurzame gedragsverandering van gebouwgebruikers. Met gamification kun je het gedrag van mensen heel goed in kaart brengen. En als je dat inzicht hebt, kun je dingen ook daadwerkelijk actionable maken.

Omdat er op dit vlak nog heel veel winst te behalen valt, willen wij organisaties uit de gebouwde omgeving de kans bieden om met dit specifieke stuk van verduurzaming aan de slag te gaan. Daarom geven wij een gratis Gamification Pressure Cooker weg: een eendaagse sessie waarin we een specifieke case uitwerken tot een testbaar prototype. Ideaal voor bedrijven binnen de gebouwde omgeving waar de grootste uitdaging ligt in het bevorderen van duurzame gedragsverandering van gebouwgebruikers. Meer weten over deze actie? We vertellen je er graag meer over.

Lees meer over de actie

Blijf op de hoogte

Meer van dit soort nieuws? Meld je gratis aan voor onze nieuwsbrief en ontvang nieuwe blogs direct in je mailbox.

Developing impact together

Innovattic

Wie we zijnWat we doenProjectenStoriesVacaturesContact

Innovattic is een full-service bureau dat digitale oplossingen ontwikkelt voor eHealth en de gebouwde omgeving. Met impactvolle websites, webapplicaties, native apps en serious games maken we de wereld een stukje gezonder, duurzamer, leuker en makkelijker.

info@innovattic.com

015 763 21 67

Map icon

Nieuwe Plantage 28, Delft


Volg ons:

https://www.linkedin.com/company/innovattic/https://www.instagram.com/innovattic/
Privacybeleid
copyright

Innovattic 2023